reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 02 Ocak 2014, 21:58 1008 Görüntüleme

Yaptıklarımdan pişman değilim

reklam
reklam

Yazar Sevan Nişan yan, Yargıtayca onanan iki yıllık cezasını çekmek üzere geldiği Torbalı Açık Cezaevine girerken ...

Nişan yan “Yaptıklarımdan pişman değilim”

 

Yazar Sevan Nişan yan, Yargıtay’ca onanan iki yıllık cezasını çekmek üzere geldiği Torbalı Açık Cezaevine girerken “Yaptıklarımdan pişman değilim. Yaptıklarımla gurur duyuyorum” dedi.

 

Yazar, Dilbilimci Sevan Nişan yan, kaçak inşaat yargılamasından verilen iki yıllık hapis cezasını çekmek üzere Torbalı Açık Ceza İnfaz kurumuna teslim oldu. Eski eşi Müjde Tömbekici, çocukları Davit ile Arsen Nişan yan ile cezaevine gelen Nişan yan, basın mensuplarına yaptıklarıyla gurur duyduğunu söyledi. Cezaevi önündeki açıklamasına,”

Türkiye maalesef ufuksuz, vizyonsuz, çapsız insanlar tarafından yönetilmektedir. Cüceler tarafından yönetilmektedir. Bu memlekete yazıktır.  Hepimiz, hepiniz daha iyisine layık’ız. Umuyoruz ki günün birinde vizyon sahibi olan, iyi ile yanlışı ayırabilen insanlarda yönetimde bulunacaktır” diyerek başlayan Nişan yan, kendisinin cezalandırıldığını söyledi.

                                   Bana biçilen rolü oynamadım

            “Kendisine biçilen rolü oynamayan bir insanın cezalandırılması gerekiyordu. Bu şekilde bir yol buldular. Şirince’de vaktiyle söylediklerimiz, yazdıklarımız yaptıklarımızla ilgili hakkımda düzinelerce ceza davası açıldı. Siyasi iktidarın elinde bu saçmalığı düzeltme olanağı vardı. Kullanmamayı tercih ettiler. Kendi taktirleridir. O kadar dava var ki, bunların nasıl hesaplandığını bilmiyorum. Bir matematikçinin bile içinden çıkamayacağı bir hesap. Ama uzun bir süre içeride kalacağımı biliyorum” diyen Sevan Nişan yan, yaptıklarının birilerini rahatsız ettiğini söyledi.            

                                   Çıktıktan sonrada aynısını yapacağım

            Sevan Nişan yan, Şirince ve ülke için yaptıklarını felsefi bir tutarlılık içinde yaptığını belirterek “Çıktıktan sonrada aynı yolda yürüyeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Şirince’de yaptığımız işler iyi şeylerdir, doğru şeylerdir. Memleket için örnek olabilecek işlerdir. Bir çıkar kaygısıyla değil, felsefi tutarlılık kaygısıyla yapılan işlerdir. Bu işler bir takım saçma sapan insanların hoşuna gitmiyor durdurulacak değildir. Elbette devam edecek. Yasal izinleri verirlerse yasal olarak yolumuza devam ederiz, ama yasal izinleri vermezlerse de kendilerinin bileceği şey. Yasadışı olarak yola devam ederiz. Ama her halükarda yolumuza devam ederiz. Aynı şekilde kamuyu ilgilendiren işlerde ülkenin değerleri ve doğruları hakkında söylediklerimi aynı tutarlılık ve aynı kararlılıkla söyleyeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Yaptıklarımdan gurur duyuyorum, doğru işler yaptığıma, topluma insanlara yararlı işler yaptığıma eminim. Bunu bir değer görüyorum”dedi.

            Bir soru üzerine davasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşımayacağını söyleyen Nişan yan, daha sonra çocukları ve eski eşiyle vedalaşıp cezaevine girdi. Yanında getirdiği yastığı içeri alınmayan Nişan yan üzerindeki paraları da eski eşine verdi.

            Babalarını cezaevine gönderen Arsen ve Davit’te babalarıyla gurur duyduklarını belirterek “Kendisi yıllardır riskli bir mücadele içindeydi. Sonuçlarını biliyordu. Risklerini tatmıştı. Ancak sonuç bu şekilde oldu. Sonuçlarını bildiği bir savaşın içine girdi ve cesurca bir duruş sergiledi. Malesef sonuç işte bu” dediler

 

Latif SANSÜR /  Veysel EROL TORBALI

Bu haber 1008 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım