reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 02 Kasym 2013, 13:47 1149 Görüntüleme

İstasyon Meydanına Uygulama Oscarı

reklam
reklam

Selçuk İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli İyi Uygulama ödülünü kazandı. Türkiye’nin en prestijli şehircilik uygulama ödüllerinden biri olan Raci Bademli İyi Uygulama ödülü 6 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek törenle verilecek.

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezinde toplanan Yarışma Jürisi tarafından, yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucu, Türkiye genelinde 3 katılımcıya verilen "İyi Uygulamalar Ödülü”nü kazananlardan biri Selçuk İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi ile Selçuk Belediyesi oldu.

Türkiye’nin en saygın Şehir Plancılarından oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda;

ODTÜ Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Stüdyosu adına Prof. Dr. Baykan Günay`a "O.D.T.Ü. K.K.T.C. Yerleşkesi Tasarım Projesi" ile, Kadıköy Belediyesi`ne; "Yel Değirmeni Yenileme Projesi" ile, Selçuk Belediyesi`ne ise "Selçuk İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi" ile 2013 Yılı "Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü" verilmesine karar verildi.

Yarışmada ödül kazanan projelerin plaketleri 6-7-8 Kasım 2013 tarihlerinde İzmir`de Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM salonlarında düzenlenecek olan 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü Kolokyumu programı çerçevesinde 6 Kasım Çarşamba günü verilecek olup, yarışmaya katılan tüm projeler 3 gün boyunca sergilenecek.

Bu değerli ödülü kazanmaktan büyük onur duyduklarını söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür İstasyon Meydanı’nı Selçuk Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü restorasyon ve düzenleme çalışmaları ile dünya standartlarında bir meydana dönüştüğünü ifade etti. Başkan Ülgür “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Carpouza Kafe, Kent Belleği Merkezi, Tarihi Bizans Su Kemerleri restorasyonu gibi İstasyon Meydanı için önemli düzenlemeler yaptık. Ayrıca İş Bankası binası ve Efes Mandırası gibi görüntü kirliliği yaratan yapıları da kamulaştırarak yıktık. Meydanın ve kentin nefes almasını sağladık. Öte yandan meydana kazandırdığımız yeni etkinlik ve sergi alanı da büyük beğeni kazandı. Şehir Plancıları Odası da bu ödülle çalışmalarımızı taçlandırdı. Yıllardır yürüttüğümüz bu uzun soluklu çalışmaların hem halkımız hem de yetkili makamlarca takdir edilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bu haber 1149 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım