reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 01 Kasym 2013, 13:46 1032 Görüntüleme

Efes UNESCO Biletini Aldı

reklam
reklam

Selçuk İstasyon Meydanı ve Çevresi Düzenleme Projesi, TMMOB Şehir Plancıları Odası Raci Bademli İyi Uygulama Ödülünü kazandı. Türkiyenin en prestijli şehircilik uygulama ödüllerinden biri olan Raci Bademli İyi Uygulama Ödülü 6 Kasım Çarşamba günü düzenlenecek törenle verilecek.

Selçuk Belediyesi’nin Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için 5 yıldan uzun bir süredir verdiği mücadele meyvelerini veriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından Selçuk Belediyesi’ne iletilen yazıda, Selçuk Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığına iletilen Efes’in UNESCO Adaylık Dosyasının, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak Dışişleri Bakanlığı’na iletildiği bilgisi verildi. Şimdi dosya Dışişleri Bakanlığı tarafından Paris’teki UNESCO Dünya Miras Merkezi’ne iletilecek. UNESCO Dünya Miras Merkezi tarafından yapılacak değerlendirme sonrası 2014 yılında Efes Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Selçuk Belediyesi olarak Efes’in UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girebilmesi için uzun ve zorlu mücadeleler verdiklerini ifade ederek “Amacımız Efes Antik Kentimizin UNESCO’nun evrensel değerlerine göre korunmasını sağlamak. UNESCO Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ören yerlerinden biri olan Efes Antik Kenti`nin sigortası olacaktır" diye konuştu. 

Bu haber 1032 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım