reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 07 Ekim 2013, 16:03 1455 Görüntüleme

Efesteki Traversler Tehlike Saçıyor mu?

reklam
reklam

EFES ANTİK KENTİ İÇİNDEKİ YÜRÜME YOLLARINA DÖŞENEN DEMİRYOLLARINDAN SÖKÜLEREK KULLANILAN TRAVERSLER KANSEROJEN MADDE İÇERİYORMU?
ÇÜRÜMESİN DİYE KULLANILMADAN ÖNCE BÖCEK VE BAŞKA ZARARLILARDAN KORUMAK İÇİN, DÜNYADA VE AVRUPADA ŞİDDETLE YASAKLANAN ZEHİRLİ VE KANSEROJEN MADDELERLE DOLU HAVUZ İÇERİSİNDE BEKLETİLDİĞİ DOĞRUMU?
BUNLAR DOĞRUYSA ANITLAR KURULU BUNLARIN EFESE DÖŞENMESİNE NASIL İZİN VERDİ?

Efes antik kenti bir günde On bin ile yirmi bin, bir yılda da iki milyonun üstünde ziyaretçinin gezdiği bir açık hava müzesi. Dünyanın her ülkesinde bilinen bir tarihi ören yeri. Efes birkaç yıldır. Değişiklikler yapılan bir yer oldu. İşte bunlardan en önemlileri nden birisi de antik taşlar yıpranmasın diye ahşap yürüme bandı döşendi, döşeniyor.

Bu malzemeler, demir yollarından sökülen, traversler. Ama bunlarla ilgili çok ciddi iddialar var. Birincisi traverslerin araları geniş bırakılıyor. Bu ara boşluklara ayakkabı girebilir. Kazalara neden olabilir. Ama en büyüğü de insanlığın son yıllarda en büyük sorunu olan kanser le ilgili iddialar. Bu traverslerin Kanserojen madde içerdiği.

Bunların söküldükten sonra kullanılacağı alanda çabuk çürümemesi ve böcek diğer zararlıların zarar vermemeleri için, dünyada ve av rupada şiddetle karşı çıkılan yasaklanmış olan zehirli ve kanserojen maddelerle dolu havuzlarda bekletildikten sonra kullanıldığı. Bu travestlerin döşenmesi sırasında meydana gelen kokuların yüzlerce metreden hissedildiği, Bu malzemeyi fark eden turistlerin ısrarla bunların üzerinden değil eski şekilde taşların üzerinden yürüdüğü birbirlerini uyardıkları söyleniyor.

Bunlarla ilgili başka bir söylemde bu malzemelerin kullanılmasının doğru olmadığını içeren raporların olmasına rağmen döşen ilmesine devam edildiğidir.

 Kurulun böyle bir konuda nasıl izin verdiği de meraklar arasında. Kurula bu konuda yanlış bilgi de verilmiş olabileceğide söylemler arasında dolaşıyor.

 

DHA VEYSEL EROL SELÇUK -ÖZEL

Bu haber 1455 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım