reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 18 Eylül 2013, 13:40 1172 Görüntüleme

Şiir Provaları, SELENDER İÇİN…

reklam
reklam

SELENDER in (Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği) düzenleyeceği şiir dinletisi bu Cuma (20.09.2013) Amfi Tiyatroda gerçekleşecek.

Şiir dinletisinin provaları Selçuk İMKB Uygulama Otel’de yapıldı. Şiir kitabı bulunan Selçuklu şairlerin bir araya gelerek gerçekleştireceği şiir dinletisinde iki engelli de kendi şiirlerinden örnekler sunacak.

Konuyla ilgili bilgi veren dernek başkanı Mehmet Durmuş aşağıdaki açıklamayı yaptı:

Yaklaşık üç ay önce derneğimizi ziyaret için gelen ilçemizin sanattan siyasete çok yönlü ismi Nuriye Çiğdem, şahsına ait şiir kitaplarını (Vere / Babam’ a) derneğe bırakırken yine kendisi gibi şiir kitabı bulunan derneğimizin yönetim kurulu üyesi Hüseyin Gül hocamızla bir araya geldik. Bu buluşmada, ilçemizdeki kitabı bulunan şairleri, kendi yazmış olduğu şiirleriyle ilçe halkını buluşturma fikri doğdu. Ardından halkaya ilçemizin tanınmış şairlerinden, ülkemizde postmodernist şiirin önderi Ece Apaydın’da (Gümüş Kaşıkların Ucunda, Kemik Ağacını Kar Sesiyle Süsleme Sanatı) katıldı. Naif kişiliğiyle tanınan Av.Nihal Sarıpınar, Mart ayında derneğimiz adına Murat Gezer öncülüğünde düzenlediğimiz etkinlikte şiir okumuştu. Kendisi hem sunumu gerçekleştirmesi hem de şiir okumasına ilişkin istemimizi kırmadı. Nihal hanım sunumla birlikte çok özel şiirler de seslendirecek.

Dinletimizin beklide en önemli ve etkin bölümü başkan yardımcımız Esat Küçükzeybek ile yine engelli kardeşimiz Hakime Muslu’nun şiir okuyacağı bölümler olacak. O anlar dinleyenleri inanılmaz etkileyecek. Bizler o anları yaptığımız provalarda yaşadık.

Dinletimize eşlik edecek bir diğer isimde ilçemizin tanınmış siması Sevil Gül olacak. Ayrıca şiir denince ilçemizde ilk akla gelen isimlerden olan eğitimci Haluk Erbil de halkamıza eklenen bir diğer isim. Arkadaşlarımızın ‘yürekten gelen sesler”iyle  katılımcılara güzel bir gece yaşatacaklarına inanıyorum. Dinleti sırasında ayrıca şiir okuyan arkadaşlarımızın hazırladığı sanatsal sürprizler de yer alacak.

Şiir dostlarını Cuma günü (20.09.2013) saat 21:00’ de gerçekleştireceğimiz etkinliğe bekler, saygılar sunarım.


Bu haber 1172 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım