reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 14 Eylül 2013, 01:17 922 Görüntüleme

ÜRÜNLER BALO İLE ANADOLU DAN AVRUPA YA

reklam
reklam

TOBB ile bağlı oda ve borsaların katılımıyla 93 ortaklı kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) tarafından düzenlenen

TOBB ile bağlı oda ve borsaların katılımıyla 93 ortaklı kurulan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) tarafından düzenlenen Anadolu'dan Avrupa'ya ilk özel teşebbüs blok tren seferleri başladı.  Manisa’da kurulan BALO A.Ş.’nin ilk yük treni, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katıldığı törenle uğurlandı.

 

Anadolu’dan Avrupa’ya ilk defa tarifeli blok tren seferleri ile konteyner taşımacılığını başlatan BALO projesinin açılış töreni Manisa’da TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD’nin üst düzey bürokratları ile TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda oda, borsa, organize sanayi bölgesi başkanı da  katıldı. 

 

HİSARCIKLIOĞLU: “TÜRK ÖZEL SEKTÖRÜNÜN REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı ilk trenin yola çıkış töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, projenin Türk özel sektörünün rekabet gücünü artıracağını vurgulayarak, “Ulaşım ağı vücuttaki damarlar gibidir. Damarlar iyi çalışmazsa sistem tıkanır. Ülkede ulaşım ağı bozuk olursa ekonomi büyüyemez" dedi.​ Hisarcıklıoğlu, "Bu gün hizmete giren proje aslında sadece Manisa'ya değil, 14 büyükşehiri birbirine bağlayacak müthiş bir organizasyon. BALO ne sağlayacak? Karayoluyla Almanya'ya gitseniz 5 günde gidersiniz. Trenle de 5 günde gidersiniz. Peki ne ödersiniz? Minumum yüzde 30 daha ucuz olacak. Türk özel sektörünün rekabet gücünü artırmaya çalışıyoruz. Bu Manisa'da başlıyor. Daha sonra tüm Anadolu'ya yayılacak" diye konuştu. 

 

TAŞIMA MALİYETLERİNİ %30 DÜŞÜRECEK

Açılış törenine katılan Selçuk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu BALO A.Ş. hakkında açıklamada bulunarak,  bu sistemle ihracatçı ve üreticinin taşıma maliyetlerinin % 30 düzeyinde düşeceğini ve bu avantajın rekabette çok önemli olduğunu söyledi.

 

Bu projeyle Anadolu’nun farklı şehirlerinde üretilen ürünlerin lojistik merkezlerde birleştirilerek buralardan blok trenlerle Avrupa’ya taşınacağını söyleyen Yolcu, başlangıçta yüklerin haftada iki trenle Münih ve Köln’e taşınacağını, 2014’te ise haftada karşılıklı 5 tren seferi yapılacağını kaydetti. Nakliye masraflarının rekabet gücünü etkilemesi nedeniyle bu projenin Anadolu’daki üretici ve ihracatçılar için büyük avantaj sağladığına dikkat çeken Ticaret Odası Başkanı ihracat yapan ya da yapmak isteyen Selçuklu işadamlarının da bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

 

Bu haber 922 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım