reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 02 Eylül 2013, 11:06 946 Görüntüleme

GELİN İLÇEMİZDE YATIRIM YAPIN DİYOR

reklam
reklam

BULGARİSTAN MESTANLI BELEDİYE BAŞKANINDAN DAVET VAR. GELİN İLÇEMİZDE YATIRIM YAPIN DİYOR

          Yolum Bulgaristan’a düştü. Türklerin yogun yaşadığı, Kır cali ili ve Mestanlı İlçelerini ziyaret ettim. Gitmişken Belediye başkanlarını ziyaret ettim. Belediye başkanı Akif Mehmet Akif bizi sevgi ile karşıladı. Önce kendisini sonrada ilçesini tanıttı. Kendisi unlu mamuller imalatı yapıp satıyor. Tarımla ve turizmle uğraşıyor.  Mestanlı Osmanlı döneminde 2 veya 3 mahalleden oluşuyormuş.

           Balkan savaşından sonra büyümeye başlıyor.  Bugünkü il olan Kır cali o yıllarda metanlının köyü imiş. Kırcali ye batı Trakya Türkleri göç edince iş tersine dönüşmüş. Bu gün mestanlının 40 bin nüfusu var. Kırcalililerin % 10 u tarımla uğraşıyor. Diğerleride diğer alanlarda çalışıyorlar. Kırcalide torna demir ve tekstil üzerine yatırımlar var. Konfeksiyon ve gıda sektörüne makine üretiliyor buralarda. Konfeksiyon yatırımcılarının çoğunluğuda Türklerden oluşuyor. Kırcalide bayanlar çalışıyor. Erkelerinin % 50 si Avrupa ülkelerine çalışmaya gitmişler.

          Mest anlıyı şimdilik Türkiyedeki ve diğer ülkelerdeki göçle yaşayan Türkler ziyaret ediyorlar. Akraba ziyareti turizmi revaçta Bursa büyük şehir belediyesi ile kardeş olmuşlar. Bayramiç ile tarım ve hayvancılık konusunda işbirliği yapıyorlar. Konserve ve et konusunda başta olmak üzere her türde yatırım yapmak isteyenleri davet ediyor. Yatırım yapmak isteyenlere her tür destek ve teşviki vereceklerini söylüyor başkan Akif Mehmet Akif Bey.

         Ayrıca bize inanan kültürümüz açısında bize destek verecek bizim yanımızda olacak dostlarımızı bekliyoruz diyor.  Turizmimize en çok Türkiyeden gelen kardeşlerimiz katkı sağlamaktadır diyor


DHA VEYSEL EROL

Bu haber 946 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım