reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 17 Haziran 2013, 02:34 2688 Görüntüleme

Selçuk Havacılık Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi.

reklam
reklam

Türk Hava Kurumu Üniversitesi İzmir, Selçuk Havacılık Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi.

3 Mart 2011’de eğitime başlayan Türk Hava Kurumu Üniversitesi ilk mezunlarını veriyor. İzmir, Selçuk, Havacılık Meslek Yüksek Okulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojisi Bölümlerinden 109 öğrencisi mezun oldular. İlk mezunlar için mezuniyet töreni Selçuk Efes havaalanında yapıldı.

Törene, Türk Hava Kurumu başkanı ve Mütevelli Heyet Başkanımı Osman YILDIRIM ve Rektör Prof. Dr. Ünsal BAN’ın, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye başkanı Vefa ÜLgür katıldılar.

Bu gün Saat: 15.00’da Efes Havaalanı içinde yapılan tören, Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlatıldı. Daha sonra Mütevelli heyeti başkanı Osman Yıldırım konuşmasında “Bu güzel ve övünç verici günde sizlerle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Evlatlarımızın bu onur verici gününde bir araya geldik. Hepiniz Hoş geldiniz, Şeref verdiniz.

"Hayaldi Gerçek Oldu" sloganıyla çıktığımız bu uzun ve meşakkatli yolda, hayallerimizin birer birer gerçeğe dönüştüğünü görmek mutlulukların en büyüğü ve onur vericisi olsa gerek. Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Ünsal BAN'la birlikte 97 öğrenciyle başladığımız eğitim hayatına şimdi sınırlarımızı aşarak devam ediyoruz. Önümüzdeki öğretim yılında ise 97 farklı ülkeden öğrenciyle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Bu onur hepimizin, bu onur milletimizin, bu onur 1925 yılında "İstikbal Göklerdedir" diyen Ulu Önder Mustafa KEMAL ATATÜRK’ÜN.

Saygı Değer Konuklar,

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı olarak bir üniversite kurma fikrini ilk ortaya attığımda önce bana inanmadılar, sonra ise  "Hadi Başkan" dediler. Kararlıydım ve inancımı hiç yitirmedim.  Yapacağım dedim ve yaptım. Şimdi ilk mezunlarımızı veriyoruz.  Emek verilmeden elde edilen hiçbir başarının kalıcı olmayacağına inanıyorum. Bugün burada birlikte tanık olduğumuz çocuklarımızın mezuniyet günü yıllarca verdiğiniz emeklerin küçük de olsa bir karşılığıdır.”

Değerli Konuklar,

ölçüt olmadığını biliyoruz. Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ni güçlü bir dünya üniversitesi yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Atatürk'ün de belirttiği üzere  'bilim' ve 'akıl'

yolundan ayrılmadan, Üniversitemizi dünyanın en saygın akademik kuruluşları arasına sokmaya kararlıyız.   Sizler, bizler dünya vatandaşları olmak zorundayız. Görev alanımız sadece Türkiye ile sınırlı olmamalı. Bundan böyle hedefimiz dünya olmalı.  Üniversitemiz bundan böylede sürekli kendini geliştirmeye devam edecektir. Hem Türkiye’de hem de uluslararası platformlarda birçok alanda ilklere imza atmaya devam edecektir.

 
Sevgili Öğrenciler,

Karşınıza çıkan fırsatlara sahip çıkın, kıymetini bilin; değişim ve yeniliklerden korkmayın; özgür düşünme, ön yargısız farklı düşünce ve görüşlere açık olun.Değişimi yaratın ve yön verin. Geleceği düşünerek kendinizi geliştirmeye devam edin; her zaman pozitif olun; zorluklardan fırsatlar yaratmayı düşünün, üniversitenizde kazandıklarınızla ikliminizi gittiğiniz yerlere taşıyın.

Gideceğiniz heryerde fark yaratacığınızı biliyorum. Bugün burada sanmayın ki size veda ediyoruz.  Sizleri tüm imkan ve yetkinliğimizle geleceğe hazırlayarak uğurlarken aramızda kurulmuş bağın nice uzun yıllarda sağlamlaşarak devam edeceğini biliyoruz. Unutmayınız ki, Türk Hava Kurumu Üniversitesi sizin ilelebet yuvanızdır ve daima öyle kalacaktır. Mezun olmanın onurunu yaşayın ve yaşatın. “dedi

Rektör Ünsal BAN ise “Bizim için bugün çok büyük, çok özel bir gün. Bugün, imkânsızı başardığımız; hayallerimizin ötesine geçtiğimiz gündür. Bugün, sizler kadar heyecanlıyım. Yanınızda olmaktan, tarif edemeyeceğim kadar mutluluk duyuyorum. Bu onur verici törene hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz.

Saygıdeğer Konuklar,

Bundan iki yıl önce, bir odada, birkaç kişi ile Türkiye’nin Havacılık ve Uzay Üniversitesi’ni kurmak için yola çıktık. “İmkânsız, başaramazsınız” dediler. Sayın Genel Başkanımla birlikte “Yapacağız, göreceksiniz, hayallerinizin ötesinde bir üniversite kuracağız” dedik. Uzun ve meşakkatli bir yol kat ettik. Bu yolun sonunda, hayallerimizi bir bir gerçekleştirdik.  İşte; hayallerimizin gerçeğe dönüştüğünün ilk kanıtı da sizlersiniz.

 

Hava Ulaştırma Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu’ndan 215 öğrenci ile çıktığımız bu yolda,  şimdi; 5 fakülte, 12 bölümden 966 öğrenci ile karşınızdayız. Hedefimiz bu yıl, Allah izin verirse, öğrenci sayımızı ikiye katlamak olacaktır. Bütün bunların yanında 45 farklı ülkeden 82 öğrencimiz, fakültelerimizde eğitim görmektedir. Bu yıl, bu sayı, 97 farklı ülkeden gelecek olan 160 öğrenciyle taçlanacaktır. Çok genç bir üniversite olmamıza rağmen, çok tercih edilen ve yüzde 100 doluluk oranıyla eğitime başlayan bir üniversite olduk.

 

Değerli Konuklar,

Gelişmiş bir ekonomiye sahip olmanın temelinde, eğitim ve üretim vardır. Ara insan gücü olmadan bir ülkenin kalkınması mümkün değildir.

Üniversitemiz, bilim ve teknoloji alanında rekabet gücüne sahip, üretime yönelik, uluslararası düzeyde eğitim veren, öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişim ihtiyaçlarını karşılayacak imkânlar sunan, nitelikli eleman yetiştiren, dünyada ve ülkemizde söz sahibi, saygın bir üniversite olmayı kendine ilke edinmiştir. Bu bağlamda Havacılık ve Uzay Sanayinin, ihtiyacı olan ‘ara kademe teknik elamanların’ eğitim ve öğretimini de meslek yüksekokullarımızda gerçekleştirmekteyiz.

Bugün, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojisi Bölümünü bitiren öğrencilerimiz, mesleğinde uzman, teknolojiye hâkim, sektör ihtiyaçları doğrultusunda ve sektörle iç içe bir eğitim alarak bu okuldan işleri hazır bir şekilde mezun olacaklardır.

2023 yılında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında Ulu Önder Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyet seviyesine çıkmış, 2 Trilyon Dolar GSMH ve 5OO milyar dolar ihracata erişecek olan Türkiye'nin bu potansiyelinin, nitelikli insan gücünün önemli bir bölümü de Üniversitemiz mezunlarından oluşacaktır. Ülkelerin gerçek zenginlikleri, iyi yetişmiş insan gücüdür.

 

Sevgili Öğrencilerimiz,

Büyük ümitlerle geldiğiniz, belki bir süre ailenizden ayrılmanın endişesi ile adım attığınız bu kutsal yuvadan bugün sizleri uğurlamanın heyecanını, birazda buruk sevincini yaşıyoruz. Ne var ki her güzel şeyin bir sonu vardır. O günden bugüne, hayata bakışınızda büyük farkların oluştuğunu, yeni dostlarınız ve arkadaşlarınızın olduğunu biliyorum.

 Sizler ilk geldiğiniz zamanlar, ara ara zorluklar yaşadınız. Sizden sonraki mezunlar, belki de sizin kadar zorluklarla karşılaşmamış olacaklar. Ünlü düşünür Eflatun’un dediği gibi; İnsanın kendini fethetmesi zaferlerin en büyüğüdür. İşte siz bu zaferin kahramanlarısınız.

 Sevgili Gençler,

Yüksek vasıflara sahip, kendisiyle barışık, yurt sevgisini her şeyin üstünde tutan bireyler olmaktan geçtiğini öğrendiniz. Başarılı insan olmak çok önemli, ancak iyi insan, güzel insan olmanın hayatın en büyük erdemi olduğunu da lütfen unutmayın.

Hayatta başarılarda, başarısızlıklarda karşınıza çıkacaktır.  Başarılarınızı hazırlayan etkenleri, başarısızlıklarınızı hazırlayan nedenleri sık sık hatırlayınız.

Saygı duyulan, seven ve sevilen bir insan olmak hayatın en yüce erdemleri arasındadır. Bundan sonraki hayatınızda çok başarılı olacağınıza yürekten inanıyorum. İş hayatında başarılı olmak kadar, iyi bir baba, şefkatli bir eş, dostluğu aranan bir arkadaş olmayı da aklınızdan çıkarmayın.

Burada mezuniyete hak kazanan bütün öğrencilerimi canı gönülden kutluyorum. Onları, bu günlere getiren akademisyen arkadaşlarıma ve anne babalarınıza sonsuz teşekkür ediyorum. Sizler, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ailesinin ilk göz ağrılarısınız. Sizlerin yeri, her zaman farklı olacaktır. Sizlerle gurur duyuyorum. Artık her biriniz, fahri elçilerimizsiniz

Büyük İslam Bilgini, Şeyh Edebali “Hayatı ve dünyayı kendi küçük dünyaları ile sınırlı tutanlar bizi anlamazlar” der.  Sizler de her zaman büyük düşünün ve büyük adımlar atın… Kendinize yıldızları hedefleyin, inanmalısınız ki ulaşacaksınız. Hayatınız boyunca asla ve asla umutsuz olmayın. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. “ dedi.

Daha sonrsa dönem birincisi  Selin poılat konuşarak duygularını anlattı. Yaş kütüğüne ilk çiviyi çaktı. Tören çeşitli etkinliklerle devam etti.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Bu haber 2688 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım