reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 07 Haziran 2013, 21:21 1084 Görüntüleme

3. Boğaz Köprüsünün Adı Derhal Değiştirilmeli

reklam
reklam

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şube Başkanı Düzgün Çelik tarafından Selçuk İstasyon meydanında bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamaya Selçuktaki sivil toplum örgütleri ve CHP ve İP katıldı

Yapılan basın açıklamasında: “Akp iktidarının Taksim Gezi Parkında yaşananlar Akp’nin rantiyeci,baskıcı ve yasaklayıcı zihniyetinin en son örneğidir denilerek “İstanbul’da yapımına başlanan 3. Boğaz Köprüsü, AKP’nin Yeni Osmanlıcılık politikaları çerçevesinde isimlendirildi. Köprünün ve otoyolun yapımındaki doğa ve çevre katliamı tam da köprüye verilen ‘Yavus Selim’ adına uygun bir tutumdur. Ecdadı Yavuz Selim, Şeyhülislamın fetvalarıyla Alevileri katletmiştir. Torunları Diyanet İşleri Başkanlığının müftülerin fetvaları ile doğayı, çevreyi katlediyor bu da yetmiyor Alevilerin katili olduğu dünya tarafından bilinen birinin adı 2 kıtayı birbirine bağlayan köprüye veriliyor. Yazıklar olsun. İçinde bulunduğumuz barış ortamının da bu zorlamalar, yeni ayrışmalar ve savaş demektir. Bu tutumu utanç verici bir politika olarak görüyoruz ve kınıyoruz. Bu isim derhal değiştirilmeli ve köprüye ‘Barış’ adı verilmelidir” dedi. 

Düzgün Çelik, “İnkar, nefret ve şiddet dilini her alanda kullanan AKP yetkilileri ve Başbakan biz Alevilere karşı sistematik asimilasyon ve yok etme politikasına devam ediyor. Yaklaşık 11 yıl sürdürülen sistematik politika ile inançsal kültürel, politik, ekonomik, eğitim yaşamı ve kamusal alanın tamını AKP’nin Türk İslamcı politikaları ile kuşatılmıştır. Adeta teokratik bir iktidar örneği sergileyen AKP inançlara saldırıyor, özgürce yaşamı kısıtlıyor, zorunlu din derslerine devam ediyor, cem evlerimizi inanç merkezimiz olarak tanımıyor” dedi ve Gezi parkında yaşananları da eleştirdi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

 

Bu haber 1084 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım