reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 06 Haziran 2013, 21:05 1113 Görüntüleme

Eski Eser Pazarı Büyüyor

reklam
reklam

SELÇUK KIZILAY CADDESİNDEKİ ESKİ ESER PAZARI HER HAFTA BÜYÜYOR. ÇANKAYA BİTPAZARINI ARATMIYOR.

Selçuk’ta her cumartesi günleri Kızılay caddesinde kurulan eski eşya sergileri ve satıcıları artmaya başladı. Öncelikle turistlerin ilgi odağı olan bu Pazar, daha sonra da yerli müşterilerin de ilgi odağı oldu.

60 senedir bu ve bunun gibi pazarların açıldığı onlarca ilçede satıcılık yapan seksen üç yaşındaki Akhisarlı Mehmet ERDEMİR bakın bu konuda neler anlatıyor.” Ben bu işe askerden gelir gelmez başladım. Askerden geldim iş yoktu. Annem rahmetli elime eski bir şey veriri sat bunu harçlık yap derdi. Baktım iş oluyor. Bende komşulardan alıp satmaya başladım derken köylere uzandım. Bazı tanıdıklar turistler böyle eşyalara daha çok ilgi duyuyor dedi. Selçuğa 40 yıl önce geldim. Bir köşede beş on parça eşya ile başladım. Çok yer değiştirmek zorunda kaldım. 20 senedir bu cadde mekânım oldu. Ben buraya geldiğimde kimsecikler yoktu. Bir kişi derken iki oldu iki derken beş on oldu cadde boydan boya bu işi yapanlarla doldu taştı.

Bizim sergilerde atalarımızın dedelerimizin kullandığı yüz sene öncesine kadar ev eşyası bulabilirsin. Turistler daha çok rağbet ediyorlar. Yerliler ise eskiyi özledikleri zaman, gelip eşya alıyorlar bizden. Ne çok satıyoruz, nede çok kazanıyoruz. Allaha şükürler olsun. Ekmek paramız çıkıyor. Birde eski eşyaları çöpe atılmaktan kurtarıp değerlendirmiş oluyoruz diyor.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK-ÖZEL

 

Bu haber 1113 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım