reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 26 Nisan 2013, 12:33 1164 Görüntüleme

49.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 6.Etap Başlarken Bodrum-Selçuk (Meryem Ana)

reklam
reklam

49.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 6.Etap Başlarken Bodrum-Selçuk (Meryem Ana)

Yarış öncesi takımlarla yaptığımız röportajlarda, genel sıralamaya etki edebilecek etap profillerinden sonuncusuna bugün start alıyoruz. TUR'a bu yıl eklenen Meryem Ana zirve finişinin kısa ancak 182 kilometrelik etabın sonunda vurucu eğimleriyle geçileceğini belirtmekte fayda var. Bugün Efes Antik Şehri ve 7 Uyurlar Mağarası yakınından geçerken, Meryem Ana finişi ile adeta kültürel zenginlik yağmuru ekranlara yansıyacak. Böylesi zengin kültürün yanı sıra, etabın 86,2.kilometresinde geçilecek olan doğa harikası Bafa Gölü ile Türkiye Güzellikleri Primleri dağıtılırken, dikkatlerin finiş öncesi tırmanış zevkine odaklanması kesinlikle doğru bir seçim olmuş. Sayısız güzellikler arasında, finişe tırmanılırken Türkiye Güzellikleri Primi verilmesi, yarışın yurtdışı yayın takipçilerini bisikletten uzaklaştırmak amatörce algılanma ihtimali yüksek olurdu. Özellikle Sprint Primi ve Zirve finişindeki tırmanış primlerinin etabın sonuna doğru veriliyor olması, yarışın prim mücadelesinden uzak geçmesine sebep olurdu. Efes'in Türkiye Güzellikleri Primleri için yarını beklemek gerekecek.

 

 

Geçen yılın altıncı etabı Kuşadasında sprint finişine sahne olmuş, eski adı ile Colnago-CSF Inox takımından Sacha Modolo kazanmıştı. Sacha Modolo bu yıl da etap galibiyeti kazanmak üzere, takımın yeni adı olan Bardiani Valvole-CSF Inox ile katılıyor. Sacha Modolo 6.etap galibiyetini bugün yenileyemez. Ancak kalan 2 etap Modolo'nun sprint yeteneği için hala galibiyet şansı olabileceğini gösteriyor. Ancak bu galibiyet bugünkü etapta olmayacak.


Tırmanışlara odaklanmaya başlayan takımlar, bu yıl kadrolarında bu kilit profiller için güçlü isimler getirdi. Bugün ise genel sıralama mücadelesine etki edebilecek son profile start alacağız. Bodrum kalesinden saat 11:40'da alınacak start günün enfes profilinin son dakikalarına heyecanlı bekleyişle geçecek. Bugün oluşacak kaçış grubu sadece iki anlam taşıma ihtimaline sahip olur. Ya takım ekranda görünme ve sponsor memnuniyetine odaklanır, ya da son kritik profilde stratejik hamlelerin konuşması ile seçilen, takım fedaisi görevinde koz olarak kaçış grubunda kalmaları söylenmiştir. Her halükarda, kaza olmadıkça yakalanacak bir kaçış grubu macerasından öte, stratejik hamleler mücadelesi izleyebiliriz.

 

Bugün gün sonunda 2013 Turkuaz Mayo sahibi belirlenmiş olacak. Geriye sadece turu tamamlamak kalıyor. Bugün netleşen diğer 2013 Türkiye Bisiklet Turu mayolarından biri de kuşkusuz tırmanış klasifikasyonunu temsil eden kırmızı mayo olacak. 7. ve 8. etapta tırmanış primleri olmadığından TUR 2013'ün Dağların Kralı Meryem Ana zirvesinde podyumda kırmızı formayı giyen isim olacak.




Bu haber 1164 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım