reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 10 Mart 2013, 20:54 1270 Görüntüleme

SELÇUKLU KADINLAR HİKAYELERİNİ ANLATTI

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi SEGEM işbirliği ile düzenlenen Benim Hikayem adlı söyleşiye ev hanımı Elif İbilinin konuşmaları damgasını vurdu. Ev hanımı İbili, şiddeti biraz da kadınların yarattığını, kadın erkek ilişkisinde dengeyi sağlayan kişinin kadın olması gerektiğini söylemesi salondaki kadınlar tarafından bu konu tartışmaya sunuldu. Gerçekleşen söyleşi büyük beğeni topladı.

Bir kadın olarak bir çok kimliği taşıyan kadınlar söyleşide hayat hikayelerini anlatarak kadın dayanışmasına dikkat çekti. Avukat Hülya Yavuz Baran, Esnaf Fatma Yıldırım, Ev Hanımı Fatma Eren ve Elif İbili, Üretici – Pazarcı Figen Katrancı, Emekli Öğretmen Dilek Kabayel ve Gazeteci Nilüfer Öztürk Silay’ın konuşmacı olarak katıldıkları söyleşinin yöneticiliğini SEGEM Psikologu Birgül Gönül Adıgüzel yaptı. Birbirinden farklı mesleğe sahip olan 7 konuşmacı kadın, ayakları üzerinde nasıl durduklarını ve ne şartlarda mesleklerini gerçekleştirdiklerini katılımcılarla paylaştı.

Söyleşide izleyiciler ile birlikte karşılıklı konuşularak kadının toplumdaki yeri, Kadının hem anne, hem eş, hem evlat, hem ev hanımı, hem işçi olduklarından bahsedildi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan kadınlar “Her şeyden önce bizler bir bireyiz. Bununda herkes tarafından farkına varılması gerekir” vurgusunu yaptılar.

Son günlerde yaşanan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetin de tartışıldığı söyleşiye konuşmacı olarak katılan ev hanımı Elif İbili’nin sözleri damgasını vurdu. Bazı kadınların şiddeti kendilerinin yarattığını, kadın-erkek arasındaki seviyeyi daha iyi koruyabilecek olan kişinin kadın olduğunu belirten İbili; “Eşi tarafından fiziki şiddete maruz kalmış olan kadınların her zaman yanındayım. Ancak, bazı kadınlar eşleriyle tartışırken eşine sesini iyice yükseltiyor ve dengeyi sağlayamıyor. Bu da şiddet görmesine neden oluyor. Bu tür durumlarda kadının biraz da susması gerektiğini, dengeyi sağlaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Salonda bulunan kadınların ilgisini çeken bu konuşma tartışmaya açıldı. Salondaki kadınlar tarafından; son günlerde kadına yönelik şiddetin tartışıldığını, bir kez de olsa erkeğe yapılan şiddetin tartışılmasını istediler. Bazı erkeklerin de şiddete maruz kaldıklarını dile getiren, kadınlar, yapılan bu ekinlikten büyük keyif aldıklarını, butür etkinliklerin daha sık yapılması isteğinde bulundular.

Söyleşinin yöneticiliğini yapan Birgül Gönül Adıgüzel “  Erkek egemen topluma karşı biz kadınların halinden yine biz kadınlar anlar düşüncesiyle bugün hep birlikte olmak istedik. Tüm kadınlarımız haklarından hayat hikayelerinden ve toplumdaki yerinden söz etti. Selçuklu kadınlarımızın hikayeleri hepimizi bir kez daha düşündürdü fakat bir o kadar da  gururlandırdı. Bize bu imkanı veren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’e teşekkür ederiz” dedi.

Söyleşinin sonun SEGEM Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Filiz Ceritoğlu Sengel ile Selçuk Belediye Başkanı H.Vefa Ülgür’ün eşi Hatice Ülgür, konuşmacı kadınlara ilçenin simgesi olan Artemis Heykeli ve çeşitli hediyeler verdi.

 

Bu haber 1270 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım