reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 26 ?ubat 2013, 00:35 1274 Görüntüleme

Tarihi Eser Kaçakçılığı

reklam
reklam

SELÇUK İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ NÜN
TARİHİ ESER KAÇAKÇILARINA YÖNELİK OPERASYONU

22.02.2013 günü saat:12:30 sıralarında ekiplerimizin İzmir istikametinden gelen araçlar üzerinde İlçemiz İsabey Mahallesi Atatürk Caddesi Yeni Hal binaları önünde yaptığı uygulamada; durumundan şüphelenilen 34AK…. plakalı opel marka araç durdurulmuş,  araç içerisinde U.Y(34), S.B(33) ve M.C(55) isimli şahısların olduğu tespit edilmiş, şahısların şüphe arz etmesi üzerine yapılan kabaca üst aramaları esnasında S.B(33) isimli şahıstan 34 parça eski para ele geçirilmiş, şahıslar yakalanmış, alınan arama kararı ile araç içerisinde yapılan aramada ise ön torpido gözüne gizlenmiş vaziyette üzerinde hac figürü bulunan  sarı renkli metal alaşımlı plaka ele geçirilmiştir.

Elde edilen tarihi eser olduğundan şüphelenilen 34 parça eski para ve araç içerisinden ele geçirilen üzerinde hac figür bulunan sarı renkli metal alaşımlı plakanın İlçemiz Müze Müdürlüğünde yaptırılan ekspertizinde; paralardan 31 adet bronz, altın ve gümüş sikke ile 1 adet gümüş Avrupa parasının orijinal olduğu ve tarihi eser niteliği taşıdığı, araç içerisinden ele geçirilen üzerinde hac figürü bulunan sarı renkli metal alaşımlı plakanın ve 2 adet gümüş sikkenin imitasyon olduğu anlaşılmıştır.

Olay ile ilgili olarak yakalanan şüpheliler hakkında Tarihi Eser Kaçakçılığı suçundan adli tahkikat Selçuk Cumhuriyet başsavcılığınca sürdürülmektedir.

İlçemiz genelinde suç ve suçluya yönelik operasyonlar devam etmektedir denildi.

 

 

 

Bu haber 1274 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım