reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 28 Ocak 2013, 22:41 951 Görüntüleme

KONUŞMACILAR BASINI VE İKDİDARI ELEŞTİRDİ

reklam
reklam

ATATÜRK TE BİRLEŞTİK MİLLİ ANAYASA FORMU KONUŞMACILARI SELÇUKLULARA KONUŞTULAR.

Atatürk’te Birleştik Milli Anayasa Formu Selçuk`ta, Belediye Tiyatro Salonunda 600 kişiye konuştu. Avukat Erdoğan ÖZERİN yönettiği panelin konuşmacıları, Ufuk Söylemez (eski devlet bakanı), Av. Tugay ŞEN(İşçi partisi genel başkan yardımcısı), Avukat Kemal Anadol (E.CHP İzmir Milletvekili), Av. Metin ÖNEY( Parlamenterler birliği İzmir Şube başkanı, Anap e. Milletvekili).

Yöneten AV. Erdoğan Sözer “ Bugünkü iktidar ülkeyi yönetmiyor. Karşı devrim oluşturarak, kendi yönetimlerine hukuki bir dayanak olabilecek özel anayasa yapmaya çalışıyor. Bunların yaptıkları yanlışları iki TV kanalı dışında medya halka duyurmuyor. Bizde tek tek halkın ayağına giderek gerçekleri anlatalım dedik. Bu gün bu nedenle buradayız. Mevcut anayasamızın temel prensipleri vardır. ,mevcut anayasanın 171 .ci maddesi buna olanak vermez ama, bunlar  o maddeyi de hiçe sayıyorlar. Bunlar sadece 1923 yılındaki kurucu iradeyi de ortadan kaldırmak istiyorlar. “ dedi.

 UFUK SÖYLEMEZ” İzmir deyince akla Hasan Tahsin,  kurtuluş savaşında işgalciklerin denize döküldüğü yer gelir öncelikle. Milli Ana yasa formu çıkarılmak istenen yeni anayasaya karşı oluşan bir tepkidir.  Bir birleşmedir. İkinci bir kuvayı milliyedir. Bu gün Medya ve aydınlar bunların yaptıklarını görmemezlikten gelerek ihanet yapmaktadır. Bu ülke kurtuluş savaşında kanla alınmış. Cumhuriyet onların sayesinde kurulmuştur. Ama bugünkü iktidar, Baskı ve korku yaratarak onum yıkmak istiyor. Bugün laiklik karşıtı AKP ile, Bölücü BDP nin çıkarmak istediği anaya, ülkemizin geleceği için felaket olacaktır. bu güne dek 116 yerde 60 kişiye ulaştık ama satılmış medya bizden bir kelime haber yapmadı.  Ulusalcılara, ulusalcılığa hakaret eden Başbakan her  dakika ekranlarda. Biz açıkça haykırıyoruz. Biz Atatürk milliyetçisiyiz. Onlar, da söylesin, Ümmetçimi, Arapçımı,  amerikancılarmı, söyleyemezler yürekleri yetmez.  Ülke elden gidiyor.  AKP nin kurucuları, ilk liderlerinin verdiği Milli gömleği çıkardılar. Amerikanın gömleğini giydiler. Biz 1923 ruhu ile bir araya geldik her gün çığ gibi büyüyoruz. AKP iktidarı Amerikancı Cemaat ile beraber Onurlu Türk ordusunu dağıttı. Bunların hesabını çok yakında soracağız.  Atatürk ilkerine dil uzatan, Atatürk’e hakaret edenleri ekrana çıkaran holding medyalarını kınıyoruz. Ayıplıyoruz. Protesto ediyoruz. Ülkemde Türküm demek suç oldu. Ama öyle demek şerefliliktir. Amerikan mandalığını asla kabul etmeyeceğiz. Diyerek konuşmasını üç mısralık şiirle bitirdi.

Esir iken mümkün müdür, ibadet.

Yatıp kalkıp Atatürk’e dua et.

 Atatürk Olmasaydı, sen yine doğardın ama baban kim bilemezdin be ş.....

AV.METİN ÖNEY. Dünyada tüm ülkeler biz hukuk devletiyiz diye söylerler. Bizim anayasamızda da çağdaş hukuk devleti olduğumuz yazılıdır. Bir ülkede hukuk ve adalet varsa gelecekte vardır. Adaletle mücadele edilen yere, milli eğitimle,  camiye ve orduya siyaset sokulmaz. Bu iktidara üç sorum var. Bir bu halka sordunuz mu yeni anayasa istiyor mu, hayır. T:B:M:M bu anayasayı sil baştan değiştirmeye yetkilimi. Hala yeni anayasanın içeriğini mertçe halka anlatınız mı anlatabiliyor musunuz? Halka sorsalar iş,aş isteyecek. Yeni anayasa ile cumhuriyetin temel ilkeleri yok edilmek isteniyor. Mevcut anayasamızın ilk üç maddesini meclis asla değiştiremez. Ama Anayasa Mahkemesi başkanı değiştirilir ne olacak diye biliyorsa bunlar her şey yapabilirler. Cumhuriyet atalarımızın kanları ile kurulmuştur. Deniz kenarında çakıl taşı toplayarak değil. Bir ülkenin başbakanı Atalarının kanı ile sulanarak elde edilmiş toprakları Nato topraklarıdır diyebiliyorsa o ülke bitmiştir. Yazıklar olsun.

Meclise girerken anayasaya yemin edeceklerine sadık kalacağız diyorlar. Ama Anayasayı yok etmeye çalışıyorlar. Bunlar yemini ayaklarını kaldırarak yapıyorlar demek ki. Eğer bu anaysa yapılırsa aynı yemini eden Cumhurbaşkanı nasıl onaylar bilemiyorum. Bahaneleri İlk kez siviller anayasa yapacakmış.  Hala neden içeriğinden tek kelime edemiyorsunuz.

Biz mozaik değil mermeriz. Mozaik çabuk parçalanır ama mermeri parçalamak çok zordur. Yeni anayasanın tek içeriği bizi biz yapan değerleri yok etmektir. “ dedi.

KEMAL ANADOL. Bölücü anayasa yapmak isteyenlere karşı buradayız. Türkiye vatandaşı olan herkes Türk’tür. Milletin üst kimliği ile oynamak isteyenlere, Türk sözcüğünü söyletmek istemeyenlere, ortadan kaldırmak isteyenlere karşı olmak için buradayız. Başbakanın 1993 yılı konuşmaları hala hafızalardadır. Böyle bir başbakanın bırakın yeni anayasa yapmaya birkaç maddesini bile değiştirmeye hakkı yoktur. Çıkar meydanlara 12 Eylülü yerden yere vurur. Korkusunda onların getirdiği % 10 barajını indiremez. Ülkeyi Amerika’dan aldıkları talimat ve emirlerle adım adım federasyona götürüyorlar. Yeni anaysa İmralıda yapılıyor. Orda pişirecekler. Bunlar bu anayasayı başarırsalar. Bebek katili legalleşecek. Bir gün gelecek Meclise girecek. Hatta Recebin yardımcısı bile olacak. Nede yakışırlar birbirlerine. Gerçek Atatürkçü, ülkesini, bayrağını seven milliyetçilere vatan perverlere sesleniyorum. Bunların psikolojik baskısında korkmayın gelin birleşelim. Bizim gücümüz onları bertaraf eder NEFESİMİZİN KARŞISINDA BİLE DURAMAZLAR. dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

 

Bu haber 951 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım