reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 11 Ocak 2013, 22:02 1636 Görüntüleme

Selçuk Arena Deve Güreşlerine Hazır

reklam
reklam

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü pehlivan develerine ev sahipliği yapan ege bölgesinin arenası olarak kabul edilen Selçuk ilçesindeki; Selçuk-Efes Kültür ve Turizm Vakfının Organizasyonu ...

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü pehlivan develerine ev sahipliği yapan ege bölgesinin arenası olarak kabul edilen Selçuk ilçesindeki; Selçuk-Efes Kültür ve Turizm Vakfının Organizasyonu, Selçuk Belediyesinin Katkılarıyla Düzenlenen ve yaklaşık 130 devenin davet edildiği festival hazırlıkları tamamlandı.


Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü pehlivan develerine ev sahipliği yapan Selçuk ilçesi, bu yıl yaklaşık 130 devenin katılacağı güreşlere hazır. Selçuk Belediyesi'nin desteğinde, Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfının organizasyonuyla düzenlenecek olan 31. Selçuk Efes deve Güreşi Festivali 19-20 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde  gelenek haline gelen ve deve güreşlerinin arenası olarak bilinen en popüler ve en iyi organizasyonu olarak ünlenen “Selçuk-Efes Deve Güreşleri Festivali” 19-20 Ocak’ta Pamucak Arenada son şeklini alan çatım listesiyle muhteşem görüntülere sahne olacak izlenimini veriyor.

Her yıl Ocak ayının üçüncü Pazar günü yapılan ve bu yıl 31. kez düzenlenecek olan güreşler, 19 Ocak 2013 Cumartesi günü saat 13.00'te İstasyon Meydanı'nda yapılacak olan 3. Altın Havan Yarışması kapsamında en süslü devenin seçilmesi ile start alacak. 

Bu yıl yapılacak güreşlere 130 devenin davet edildiğini belirten Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı. Oldukça heyecanlı geçmesi beklenen güreşlerin 19 Ocak 2013 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayacağını, geleneksel 3. Altın Havan Yarışması'nın yapılacağını ve bu yarışmada en süslü devenin seçileceğini belirtti.

Yarışmanın oldukça heyecanlı geçeceğini hatırlatan Kapıcıbaşı, 20 Ocak 2013 Pazar günü Pamucak sahasında yapılacak olan güreşlerle heyecanın bir kat daha da artacağına inandığını, hava ve iklim şartlarının elverişli olması halinde muhteşem bir gün yaşanacağını dile getirdi. Bu kapsamda benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın geçmişten gelen tecrübesi  sayesinde görevli personelinde katkılarıyla başarılı olacağımıza inanıyorum dedi.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin en ünlü pehlivan develerini davet ettiklerini eşleştirme listesinin güreş severlere sunulduğunu ve güreşlere tüm bölge halkını beklediklerini belirtti.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

Bu haber 1636 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım