reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 08 Aralyk 2012, 10:23 1925 Görüntüleme

ESAS KIYAMET ŞİRİNCEDE KOPACAK

reklam
reklam

Tüm yazılı ve görsel medyada yer alan iddialar doğrultusunda, Maya Takvimine göre Marduk gezegeni 21 Aralıkta dünyaya çarpacak ve kıyamet kopacak söylentileri güncelliğini koruyor.

Fransa’nın bugarach ve İzmir’in Selçuk İlçesine bağlı Şirince köyü bu kapsamda gündemde olmaya devam ederken medyada kameralar tamamıyla Şirince’nin üzerine çevrildi. TV kanalları da canlı yayın yaparak halkın nabzını tutmaya devam ediyor.

Maya takviminin son günü olduğuna inanılan 21 Aralık 2012 bütün dünyada heyecanla bekleniyor. İnanışa göre, Marduk gezegeni bu tarihte dünyaya çarpacak. Dünyanın o son günü de sadece İzmir Selçuk’taki Şirince köyü ile Fransa’daki Bugarach köyü kıyamet ten etkilenmeyecek. Halk arasında yapılan konuşmalarda 21 Aralıkta meydana gelecek olan kıyameti, yerinde yaşamak için birçok ünlü sahne ve sinema sanatçısının da Şirince’ye geleceği söylentileri dilden dile dolaşmaya başladı.

Yalnız bir gerçek var ki” Şirince köy halkının söyledikleri ve sosyal medyada yaptıkları röportajlarda insan selinin oluşacağına köylüde inanmış durumda” köy halkı maya takvimindeki kıyamet kopacak sözlerine fazla itibar etmiyor olsalar da. Gelecek olan kalabalık insan topluluklarının yaratacağı izdiham ve yoğunluk sebebiyle esas kıyametin Şirince de yaşanacağına kendileri de inanıyorlar.

Bu çerçevede hazırlıklarını yapan köy halkı, verilecek olan hizmetler ve yaşanacak olan sıkıntılar konusunda, endişeli oldukları gözlemleniyor.

 İSA ŞİRİNCE’YE İNECEK

Hatta kehanete göre Hz. İsa 21 Aralık gecesi Şirince ’ye gelecek... Meryemananın bülbül dağında yaşadığı düşünülürse Şirince’nin önemi burada daha da artıyor. Meryemanın havarisi Sent-Jeanın mezarının Selçuk’ta bulunması sebebiyle Selçuk ve civarının büyük önem taşıdığı düşünülürse,  dünyanın dört bir yanından binlerce kişinin Selçuk, Şirince ’ye geleceği söyleniyor. Tüm otel odaları şimdiden rezerve edildi. Ormanlarda kamp alanları oluşturuldu. 21 Aralık günü 60 bin kişinin Şirince ’ye gelmesi bekleniyor. Öyle görünüyor ki Selçuk’a 6 km uzaklıktaki 687 nüfuslu bu köyde 21 Aralık’ta adım atacak yer kalmayacak. Çünkü seyahat acentaları, otobüs firmaları yoğun bir taleple karşı karşıya. Efes Komer Kongre Merkezinin açılış tarihi de tam bu günlere denk gelmekte. Eğer yetiştirilirse kongre merkezini açmak üzere Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın da aynı tarihlerde bölgede olacağı gelen bilgiler arasında.

Kış mevsimin de işlerin düştüğü bu günlerde, işsizlikten şikâyet eden esnaf açısından ise, 21 Aralık’a kadar kıyamet hazırlıklarının devam etmesi, diğer yanda Selçuk’taki bazı esnafların da yaşanacak olan kıyametten etkilendikleri ve gelecek olan müşterilerden nasibini almak için ne yapabilirim, ne satabilirim diyerek, proje üretmeye çalıştıkları da bir gerçek.

Bu nedenle, medyanın gündeminden düşmeyen Şirince’nin bu görüş ve düşüncelerle yoğun ziyaretçi akınına uğrayacağından kimsenin kuşkusu yok, yılbaşına kadar süreceği tahmin edilen kehanetin, gündemden düşmeyeceği kesin gibi görünüyor. Zaten paskalya 24 Aralık’ta(Hıristiyanlar yılbaşını bir hafta önceden kutluyor) bu döneme denk gelmiyor mu? Kısacası gelecek konukların Selçuk ilçe merkezine katkı koymaları açısından, yansımaları olacağı düşünülürse; yaşanacak olan hareketlilikten Selçuk esnafının da pastadan pay alması muhtemel görünüyor.


Mehmet UYAROĞLU

Bu haber 1925 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım