reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 11 Nisan 2019, 19:43 3214 Görüntüleme

Selçuk'un ilk kadın belediye başkanı mazbatasını aldı

reklam
reklam

Selçuk'un ilk kadın belediye başkanı, göreve başladı

Ege'nin Sesi-Ulaş Üstündağ/İzmir’in Selçuk İlçesi’nde yüksek oy farkıyla seçimi kazanan CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel mazbatasını İlçe Seçim Kurulu’ndan aldı. AKP’nin yaptığı itirazlar ret edilince mazbatasına kavuşan CHP’li Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel daha sonra belediyeye geçerek görevini teslim aldı. AKP’li Eski Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Dahi Bakıcı’dan görevi teslim alan CHP’li Başkan Filiz Cerioğlu Sengel burada çiçeklerle karşılandı.


“SELÇUK AÇISINDAN BİR İLKİ YAŞIYORUZ”

Makam odasında bir konuşma yapan AKP’li Eski Belediye Başkanı Zeynel Dahi Bakıcı Selçuk’ta ilk defa bir kadın belediye başkanının görev yapacağını ifade ederek: “Bugün Filiz Hanımın mazbatasını alıp göreve başladığı bir günü yaşıyoruz. Selçuk açısından bir ilki yaşıyoruz. Çünkü ilçe tarihinde ilk defa bir kadın belediye başkanlığını kazandı. Buradan kendisini tebrik edip başarılar diliyorum. Kendisi halkın oylarıyla seçildi. 2014’te bu görevi halkımız bize vermişti. Bizde bu görevi dürüst bir şekilde gerçekleştirdik. Demokrasilerde kazanmak kadar kaybetmek de var. Kaybetmekte bence onurlu olmalıdır” dedi.



“BU MAZBATA BANA ÇOK ÇALIŞ DİYOR”

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de yaptığı konuşmada halk yararına olan bütün çalışmaları yapmak istediğini ifade ederek: “Sayın Zeynel Dahi Bakıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Bu mazbata bana Filiz çok çalışacaksın diyor. Bu mazbata bana kadınların her şeyi başarabileceğini ifade ediyor. Bu mazbata çocuklarımızın geleceğini kur diyor. Bu mazbata bana asla geçmişle uğraşma diyor. Selçuk halkının yararına olacak her şeyi yapmak istiyorum. Bu son 5 yılda da Zeynel Bakıcı bize siyasetin sevgi diliyle yapılabileceğini gösterdi. Yaptığı bütün hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.


“İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Görevi devralan Filiz Ceritoğlu Sengel daha sonra Atatürk anıtına çelenk sundu. CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel burada yaptığı konuşmada kadınlara seçme ve seçilme hakkının Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildiği ifade ederek: “Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiği günden yıllar sonra Selçuk’ta ilk kadın belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Tüm milletlerden önce bize bu hakkı Gazi Mustafa Kemal Atatürk verdi. Ve onun huzurunda bu görevi yapacağıma ant içiyorum. En doğru ve örnek olabilecek şekilde bu görevi yapacağım” dedi.

Bu haber 3214 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım