reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 08 Nisan 2019, 12:16 1869 Görüntüleme

Pamucak Kum Zambakları Azalıyor

reklam
reklam

kökleyip götürenler nedeniyle önceki yıllara göre azaldığı bildirildi.

             Pamucak sahilindeki, nesli tehlike altındaki bir tür olan kum zambaklarının önceki yıllara oranla bilinçsiz sahil kullanımı ve kökleyip götürenler nedeniyle önceki yıllara göre azaldığı bildirildi. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi'ne bir rapor sunacağız. Dünyanın en önemli antik kentlerinden biri olan Efes'in ön bahçesi sayılan Pamucak sahillerindeki bu doğal değerin korunmasını isteyeceğiz dedi.

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, bir grup dernek üyesi ile kum zambaklarının bulunduğu Pamucak sahili Küçük Menderes Deltası'nda incelemelerde bulundu. İncelemelerde kum zambaklarının sayısında geçmiş yıllara göre azalma olduğu belirlenip, önlem alınması istendi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ülkemizde kıyı kumullarında nadir yetişen kum zambaklarının, yoğun yapılaşma ve insan baskısıyla birçok bölgede giderek tükendiğine, nesli tehlikede olduğu için yurt dışına çıkarılmasının yasak olduğuna dikkati çekip, batı Anadolu'da en yoğun görülen bu bölgede korunmaları için daha fazla çaba harcanması gerektiğini söyledi.

Bu haber 1869 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım