reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 10 Eylül 2015, 23:44 1085 Görüntüleme

CHP 92 Cİ KURULUŞ YILI

reklam
reklam

CHP 92 Cİ KURULUŞ YILI Basın açıklaması

       Değerli partililerimiz, 

Bugün burada  CHP in kuruluşunun 
92 inci yılını kutlamak üzere toplanmış bulunuyoruz.

92 yıl önce 9 Eylül 1923 te Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk  öncülüğünde;
Önce  Halk Fıkrası adıyla kurulmuştur.
1924 te Cumhuriyet Halk Fıkrası;
1935 te ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır.
1927 yılında Cumhuriyetcilik, Halkçılık,Milliyetçilik ve Laiklik ilkeleri partimizin dört temel ilkesi olarak benimsenmiştir.
1935 yılında da bunlara Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri eklenerek.Partimizin ilkeleri altıya çıkarılarak. 
Bugün partimizin amblemi olan  altı ok  bu ilkeler ilen simgelenmiştir.

           Bugün içimiz yanarak kutluyoruz. Bundan tam 93 yıl önce bu topraklarda emellerine ulaşmak isteyen emperyalist  güçler emellerine ulaşamadan  Türk ulusunun birlikte vermiş olduğu Kurtuluş mücadelesi  karşısında yıkılıp gitmişlerdir. Fakat bugün yine aynı güçler içimizde işbirlikçilerini oluşturarak. Bizleri içimizden bölerek adeta bir iç savaşa sürüklemek istemektedir.

          Hele ki   bu dönemlerde  karanlık ellerin emellerine ulaşmaması için; Toplumsal barışın sağlanması için;  her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğumuzun farkındayım. Cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkmamız gerektiği bugünlerde Memleketimizde yaşamış olduğumuz hain saldırılar sonucu kaybettiğimiz şehitlerimizin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ne acı ki  bu ülkeye başkan olmak isteyen kişi meclis için 400 milletvekili olmasını bilmesine karşılık. Şehitlerimizin sayısını bilmemekle birlikte kaç ocağa ateş düştüğünün farkında bile değiller. İşte bu işbirlikçilerin vicdanlarında  ocaklara düşen şehit acıları yok. Bunların vicdanlarında sarayları var. Koltukları var.Gizli kapılar arkasında vatan topraklarını satmak var. Ardın da din tacirli yaparak sahte gülücükleri var.

           Evet değerli partililerim bu karanlık ellerin emellerine ulaşmaması için sarf etiğiniz çabaların farkındayım, Ama bu yetmez daha çok caba harcamalıyız, CHP li olmak şahsi çıkarları için siyaset yapmak değildir.Bizlerin kökü kuva-ı milliyeden gelir. Gücümüzü de halktan alırız.Nasıl o gün bu ülkeyi savunduk sa! Bugün de aynı inançla  hazırız.

            Bugünlerde karanlık eller emellerine ulaşmak için her yolu deniyor. Ancak  Atatürk ilkeleri ile beslenen partimiz bu ülkenin omuriliği konumunda olup. Bu ülkenin güvencesini  teşkil etmektedir.

            Bizler siyaseti hanlar, saraylar tek başlı bir sistemin parçası olmak için değil. Halkımızın yücelmesi. Anadolu daki analarımızın ağlamaması. Şehitlerimizin olmaması. Misakı -milli sınırları içerisinde birlikte yaşayıp toplumsal barışın sağlanması için yapmaktayız.
Bizler chp liler olarak ülkemizde yaşayan her vatandaşımızın  gurur ve güven duyduğu bir ortam bir ülke istiyoruz.
77 milyon vatandaşımızın hukukun üstünlüğü paydasında kucaklaşmasını ve parlak bir geleceği inşa etmesini arzu ediyoruz.Bu amaçla yasama, yürütme yargı kuvvetlerinin ayrılığının işlevini  kılınılması için bütün gücümüzle mücadele ediyor. Gücümüzü de halktan alıyoruz.

           Geldiğimiz bu nokta şunu göstermektedir ki, gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine her vatandaşımızın yok olmaya yüz tutmuş değerlerine sahip olması adına  kuva-i milliye cesaretiyle ; ruhuyla hareket ederek Cumhuriyetimize ve memleketimize sahip çıkılması gerekmektedir. Bu anlamda kökleri sağlam. Ulu bir çınar olan partimiz.Her gün yeni filizler len dahada güçlenmektedir. Bu gücü de ilkelerinden ve halkından almaktadır.Ve bu güçle dahada  büyüyecektir. Adeta ülkemizin teminatı olacaktır.

            Bu vesile ile sözlerimi  bitirmeden başta partimizin kurucusu M.Kemal Atatürk  olmak üzere, Kuruluşundan bugüne aramızdan ayrılanları rahmet ve şükran duygularımla anar iken;  İki gün önce Daglıcada katledilen 16 askerlerimizi; Dün katledilen 14 polisimizi bizim vatanımızın evlatları hepimizin başı sağ olsun.Partimizin kuruluşundan bugüne  Emeği geçenlere bizleri bu bayrağı teslim edenlere sonsuz teşekürlerimi  sunar.CHP sinde bu görevi yapmak bir onurdur. Bu bayrağı onurlu bir şekilde teslim edeceğim inancı ile saygılar sunarım.

            CHP
 SELÇUK İLÇE BAŞKANI
      HASAN  UYSAL

Bu haber 1085 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım