reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa KUŞADASI 17 Ocak 2012, 12:28 1702 Görüntüleme

CHP li Kuşadası Belediye Başkanı Altungün, Meclis Üyelerine Küfretti

reklam
reklam

Aydının Kuşadası Belediye Meclisi toplantısında, CHP li Başkan Esat Altungün ün serfettiği küfür yüzünden gerginlik yaşandı.

 Kuşadası Belediye Meclisi toplantısında, CHP'li Başkan Esat Altungün'ün serfettiği küfür yüzünden gerginlik yaşandı. Bugün toplanan mecliste üyelerin eleştirilerine sinirlenen Altungün, "CHP'li meclis üyelerine dürüst değil diyenin ağzına sı..." dedi. Bu sözlere, CHP'li üyeler bile tepki gösterdi.

Kuşadası Belediye Meclisi'nin bugün yapılan olağanüstü toplantısında küfür şoku yaşandı. Söz alan bağımsız üye Faik Alp'in, "Belediyeyi iyi yönetiyorsanız, düzgün bir yönetim uyguladıysanız, hata, kusur yok diyorsanız denetlenmekten kaçmamalısınız. CHP'li arkadaşlarıma sesleniyorum, lütfen bu konulara duyarlı ve dürüst olun." şeklinde konuştu. Bunun üzerine Başkan Altungün, "Kimse benim meclis üyelerime laf söyleyemez. Söyleyenin ağzına sı..." diye küfretti. Küfür üzerine toplantıda gerginlik yaşanırken bazı CHP'li meclis üyeleri de Altungün'e tepki gösterdi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan bağımsız üye Alp, olayın sebebinin 5 Ocak 2012'deki olağan meclis toplantısına dayandığını söyledi. Orada belediye hesaplarının incelenmesi için kendisinin de aralarında bulunduğu üç kişinin görevlendirilerek denetleme komisyonu oluşturulduğunu anlattı: "Belediye Başkanı, daha sonra bu komisyona iki kişiyi daha ekledi ve sayımız beş oldu. Bugünkü olağanüstü meclis toplantısında ise Başkan Esat Altungün, bu seçime usül yönünden hata olduğu iddiasıyla itiraz etti. Ben de itirazının sadece usül mü yoksa seçilenler yönünden mi olduğunu sordum. 'Hepsine itirazım var.' dedi. Bunun üzerine söz alarak, denetlenmekten kaçmaması gerektiğini söyledim ve CHP'li arkadaşlarımı da duyarlı olmaya davet ettim. Bunun üzerine küfür etti."

'HER ŞEY TERTEMİZ DİYEN EKİP YİNE GÖREVDE'

Bağımsız üyelerden Behçet Alp ise meclis toplantısında, "Geçen hafta oybirliğiyle seçilen isimler sizi neden rahatsız etti? Onlar da bu meclisin üyeleri değil mi? Halkın, kamuoyunun bilmesini istemediğiniz bir şey mi var ki denetleme kurulunu yandaşlarınızdan oluşturmak istiyorsunuz? Meclis olarak denetleme hakkımız elimizden alınıyor. Bu nasıl sosyal demokratlık, bu nasıl belediyecilik?" diye sordu.

Tartışmaların ardından belediyeyi denetleyecek olan komisyon için yeniden gizli oylama yapıldı. Sonuçta denetleme komisyonuna, Başkan Altungün'ün istediği üç isim olan Zekeriya Tünk, Yusuf Emik ve Muşti Demiroğlu seçildi. seçim sırasında iki CHP'li ve üç bağımsız üye oy kullanmayarak, Altungün'ün tavrını protesto etti.

Belediye hesaplarının denetlenmesiyle ilgili bilgi veren Faik Alp, 2009 yılında bağımsız denetçilerin incelediğini ve birçok yolsuzluk, usulsüzlük, hata tespit edildiğini belirtti: "Biz o zaman raporları cumhuriyet savcılığına teslim ettik. Bunlarla ilgili tahkikat halen sürüyor. Belediye Başkanı Altungün, bu raporun ortaya çıkmasının ardından 2010 yılında belediyenin hesaplarını, bugün seçilen ü kişilik denetim komisyonu üyelerine inceletmişti. Bu üyeler tarafından 2010'da yapılan denetimlerde, hesaplarda en ufak bir hata, usulsüzlük vs. bulunmamıştı. Şimdi aynı isimler, belediyenin 2011 hesaplarını denetleyecek."

Bu haber 1702 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım