reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa KUŞADASI 11 ?ubat 2011, 14:22 1989 Görüntüleme

ATATÜRKÇÜLER NEREDEYDİNİZ?

reklam
reklam

Atatürk ün Kuşadası na gelişi anısına düzenlenen yürüyüş ve törende gözler her fırsatta Atatürk ü dillerinden düşürmeyenleri aradı.

              Cumhuriyet’in kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuşadası’na gelişinin 87. Yıldönümü düzenlenen bir törenle anıldı. Büyük Önderin Kuşadası’na gelişi anısına üzenlenen törenlerle ilgili Kuşadası Kaymakamlığı, Belediye Yönetimi, ADD’nin çağrısına rağmen, her fırsatta Atatürk’ü dillerinden düşürmeyen sahte Atatürkçüler  katılmadı. Sömestr tatili olmasına karşın evlerinden çağrılarak törenlere katılan öğrenciler olmazsa törenlerde büyük bir ayıp yaşanacaktı.  Atatürk’ün Kuşadası’na geldiğinde durup ilçeyi izlediği ve sonrasında “Gazibeğendi” ismini alan tepede başlayan  bando eşliğinde Atatürk anıtına kadar  süren yürüyüşe, katılımın az olmasını eleştiren vatandaşlar “Atatürk’e, onun değerlerine  sahip çıkmanın büyük önem taşıdığı böyle bir dönemde,  kurduğu partisinin, onun adına kurulan derneğin üyeleri bile katılmadı. Bu büyük bir utançtır. Son seçimlerde 12 bin oy alan CHP’nin ilçe başkanı ve bir iki yöneticisi, iki üç meclis üyesi dışında kimse yoktu. Cep telefonlarından törene katılım çağrısı yapan CHP’li Belediye Başkanı bile ortalıkta yok.  Onun adını kullanarak siyasi kariyer edinmek isteyenler meydanlarda Atatürk adına ahkam keserken, onu anmak için yarım saatlerini ayırmıyorlar. Öğrenciler olmazsa büyük bir rezalet yaşanacaktı” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Büyük bölümünü öğrenciler ile daire müdürlerinden oluşan kortejin yürüyüşü Atatürk anıtında sona erdi.   Anıta çelenk konulmasından sonra Kuşadası Kaymakamı  Mustafa Esen, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kuşadası ziyareti, ilkeleri ve ülke için yaptıklarıyla ilgili bilgi verdi. Esen, “Bizlere düşen, her zaman bir ferdi olmaktan onur duyduğumuz bu ülkenin, Atamızın işaret ettiği gibi muasır medeniyetler içerisinde en yükseğe çıkarmaktır. Yapmamız gereken bu uğurda mücadele etmektir”dedi. Kaymakam Esen, tören sonrası Kuşadası Belediye Bandosunun elemanlarına tüm resmi törenlerde görev aldıkları için birer teşekkür belgesi verdi. Atatürk’ün Kuşadası’na gelişinin anma etkinlikleri çerçevesinde İbramaki Sanat Galerisinde ünlü Atatürk resimleri koleksiyoncusu Hanri Benazus’un “Atatürk Resimleri” sergisi açıldı.

Bu haber 1989 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım