reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 19 Mayys 2014, 17:39 885 Görüntüleme

Pergamon’dan Bergama’ya

reklam
reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, “Taşlar Yerine Oturuyor” başlıklı arkeoloji ve tarih söyleşileri kapsamında bu kez Bergama’yı ele alıyor.

Pergamon (Bergama) Kazı Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson’un  tarihteki Bergama'yı anlatacağı söyleşi, 21 Mayıs 2014 Çarşamba günü Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda saat 18.00’de gerçekleşecek. Söyleşinin moderatörlüğünü Smyrna Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy yapacak.

Antik kentte son dönemde yapılan kazılarda, Mısır Tanrıları Tapınağı (Kızıl Avlu) başta olmak üzere diğer tapınaklarda ilgi çekici yeni bulgulara ulaşılmış durumda. “Pergamon ve Denizcilik Uydusu Elaia” başlıklı söyleşide, kentin bölge ile ilişkisi, ulaşım ağı ve çevredeki doğal barınak alanlarıyla ilgili yeni bilgiler aktarılacak.

Antik çağda, Bergama'nın parşömen üstüne yazılı 2000 kitaplık içeriğiyle Helenistik dönemin en büyük kütüphanelerinden birine sahip olduğu ve bu kitapların Marcus Antonius tarafından M.Ö. 41'de Mısır Kraliçesi Kleopatra'ya hediye edildiği biliniyor.

Bu haber 885 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım