reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 05 Kasym 2013, 12:28 998 Görüntüleme

İZSUdan Teknoloji Hamlesi

reklam
reklam

İZSU, 2011 yılında Hollandada birincilik ödülü kazandığı bilgi sistemi projesini yeniliyor. 5 bin kilometrelik ağ içinde bulunan içme suyu, atık su ve yağmur suyu altyapısının bilgisayar ortamında yönetildiği sistem, yeni yatırımlarla çok daha hızlı ve verimli bir şekilde kullanılabilecek. Daha fazla zaman ve malzeme tasarrufu sağlanacak.

5 bin kilometrelik yol ağı üzerindeki içme suyu, atık su ve yağmursuyu altyapısının bilgisayar ortamında yönetilebilmesini sağlayan ve 2011 yılı ‘Bentley Uluslararası Yaratıcılık Ödülleri’ yarışmasında “büyük ödüle” layık görülen İZSU Coğrafi Altyapı Bilgi Sistemi (CABS), yenileniyor. Gelişen teknoloji ile birlikte yazılımı güncelleştirmek, kullanımını yaygınlaştırmak ve hızlandırmak amacıyla ihaleye çıkan İZSU Genel Müdürlüğü, bu alanda yeni yatırım yapacak. 1 yıl boyunca devam edecek bu çalışma sonucunda, İZSU Genel Müdürlüğü’nün hizmet kalitesi yükselecek.

 

CABS nedir?

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılında kurulan Coğrafi Altyapı Bilgi Sistemi (CABS); içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri ile bunlara bağlı üst yapı tesislerinin (arıtma tesisi, depo, pompa v.s.) özellikleri ve sayısal bilgilerini içeriyor. CABS, halen  İZSU Genel Müdürlüğü’nün birçok biriminde; proje, imalat ve işletme faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde aktif olarak kullanılıyor.

 

Zamandan ve malzemeden tasarruf

İzmir’in altyapı yönetiminde kullanılan sistem sayesinde, 5 bin kilometre yol ağında bulunan içme suyu, atık su ve yağmur suyu altyapısı bilgisayar ortamında yönetilebiliyor. Planlama, inşaat çalışmaları ile tamir, bakım ve onarım gibi işletme faaliyetleri bu sistem sayesinde hızlı ve verimli bir şekilde yapılabiliyor. Kurum içi bilgi alışverişi kolaylaşırken, veri tekrarları ve veriye ulaşım sorunları çözülüyor.  İmalat ve işletmede hızlı ve kaliteli hizmet sağlanıyor. Tüm güncel verilere hızlıca erişilebildiği için, abone sorunlarına daha hızlı cevap verilebiliyor. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu proje çalışmaları sonrasında sistemin daha da hız kazanacağını belirtti.

 

Uluslararası ödül

İZSU Coğrafi Altyapı Bilgi Sistemi (CABS), 2011 yılında Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen ‘Bentley Uluslararası Yaratıcılık Ödülleri’ yarışmasında “büyük ödüle” layık görülmüştü. İzmir, 20 kategoride düzenlenen yarışmada, ‘Su, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapıları’ kategorisinde dünya çapında özel sektör ve kamu projelerini geride bırakmış ve 38 proje arasında birinci seçilmişti.

Bu haber 998 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım