reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 26 A?ustos 2013, 13:42 1750 Görüntüleme

İZKENDER DEN MUHTARLARA ZİYARET

reklam
reklam

İZKENDER Genel Başkanı Cem Şeker ziyaretlerine muhtarlarla devam ediyor.

“Kentsel dönüşüm sürecinde halkın yalnız ve bilgisiz kalmasına izin vermeyeceğiz” diyerek yola çıktıklarını her fırsatta dile getiren Şeker sıcak yaz günlerinde de boş durmuyor. Daha önce AKP İzmir Milletvekili Aydın Şengül ile görüşen Cem Şeker şimdi de kentsel dönüşümün öncelikli yapılacağı bölgelerdeki mahalle muhtarlarıyla görüşüyor.

İlk ziyaretini Fuat Edip Baksı Mahallesi Muhtarı Necdet Süvarioğulları’  na gerçekleştiren Şeker İzkender olarak kentsel dönüşüm sürecinde halkı bir an olsun yalnız bırakmayacaklarını ve şimdiden konusunda uzman inşaat mühendisleri, mimarlar ve avukatlarla sürece hazır olduklarının mesajını verdi. Böyle bir derneğin merkezinin Bayraklı’ da olmasının mutluluk verici olduğunu belirten F. Edip Baksı Mahalle Muhtarı Necdet  Süvarioğulları Kemal Baysak döneminde kentsel dönüşüm sürecinin yaşamlarına girdiğini ancak o günden bugüne halkın yararına mesafe adımlar atılmadığını üzülerek takip etmediğini dile getirdi. Kendisinin muhtarlığı boyunca halkın çıkarları için mücadele ettiğini ve kendi mahallesindeki rayiçleri 1,5 kat arttırdığını söyleyen Süvarioğulları bu rayiçleri düşüren meslektaşlarını da üzülerek ve hayretle izlediğini de sözlerine ekledi.

Bir sonraki ziyaret adresi Alpaslan Mahallesi Muhtarı İbrahim Varol olan Cem Şeker burada da kentsel dönüşümün uygulanma sürecine ilişkin düşüncelerini paylaştı. İzkender’ in hedeflerinin kendi düşünceleriyle de örtüştüğünü belirten İbrahim Varol ise şunları söyledi: 

“ Ben hükümetin de belediyenin de kentsel dönüşüm anlayışına karşıyım. Halkın gözüyle süreci değerlendiremiyorlar. Bu bakış açısıyla gerçekleştirilmek istenilen rantsal dönüşüme alet olmayacağız.  Bizim malımız için bizden habersiz müteahhitlerle pazarlığa oturan hükümet de olsa belediye olsa da bunu kabul edemeyiz.

Süreçle ilgili ne iktidar partisinden ne de muhalefet partilerinden bir tek milletvekili bize gelmiyor. Belediye başkanları, meclis üyeleri, siyasi parti başkanları… Herkes kaçıyor. Bize hizmet için seçilenler yangın yerine uğramamayı tercih ediyorlar.

Tekel’ in yeri satılmasın diye sonuna kadar direnmiştik. Şimdi de ikna oluncaya kadar direneceğiz. Bu süreçte İzkender’ in de bizi yalnız bırakmayacağını anlamış olduk. Çok teşekkür ederiz.”

Muhtar ziyaretlerinin ardından mahalle toplantılarına başlayacakları bilgisini de veren Cem Şeker sürece müdahil olacak her kurum ve kişi ile iletişimi koparmayacaklarını ve bu süreçten halkın nasıl karlı çıkacağının hesaplarını halkla beraber yapacaklarının da altını çizdi.

Bu haber 1750 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım