reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TİRE 15 A?ustos 2013, 23:49 2171 Görüntüleme

Teknoloji Düğün Müzisyenliğini Etkiledi

reklam
reklam

Teknolojik yeniliklerin günümüze damga vurması nedeniyle, bazı kolaylıklar yaşanmasının yanında ise, bazı mesleklerde ise sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Teknolojik yeniliklerin günümüze damga vurması nedeniyle, bazı kolaylıklar yaşanmasının yanında ise, bazı mesleklerde ise sıkıntıları da beraberinde getiriyor.

Ödemiş, Tire ve Bayındır ilçelerinde uzun yıllardan beri müzisyenlik işi ile uğraşan mesleğinin erbabları olan Ödemişli Hakan Tümer ile Bayındır'ın tecrübeli müzisyenlerinden Adnan Artuk ise son yıllarda düğün müzisyenliğinin yapılmasında işin artık resmen bilgisayar teknolojisi ile yapıldığını ifade ederek hayvancılık mesleğine ağırlık verdi. Öte yandan Tire'nin 35 yıllık müzisyenlerinden mahalli sanatçı Dogan Ay da yine son yıllardaki playbek sanatçılığı ile herkesin bu işe yönelmesinden muzdarip olduğunu söyledi.

"İKİ KABİN, BİR LAPTOP VE ANFİ ALAN BU İŞE YÖNELİYOR"

Ödemiş'te yaklaşık 15 yıldan beri müzisyenlik yapan Hakan Tümer, "Maalesef işlerimizin teknolojiye yenik düşmesinden dolayı alternatif olarak hayvancılık mesleğini yapıyorum. Günümüz teknolojisinde birçok sözlü kayıtların binlercesinin yer alması ile, önüne gelen herkes bu işi yapmağa çalışıyor. Piyasadaki bir çok kesim ise bu işi yapma aşamasına geldi. Biz de alternatif olarak hayvancılık yapmağa çalışıyoruz. Bizle beraber uzun yıllar müzisyenlik yapmış arkadaşlar da aynı sıkıntıyı maalesef yaşıyorlar." dedi.

"MAALESEF TEKNOLOJİ MAĞDURUYUZ"

Son yıllardaki gelişen bilgisayar teknolojisinin mesleklerine adeta büyük darbe vurduğunu belirten Tümer, gelişen teknolojinin düğün müzisyenliğine çok büyük darbe vurduğunu ifade ederek, "Çünkü bu konuda sözlü kayıtları bile kendisi söylüyormuş gibi Türkiye genelindeki sanatçıların seslerini bile kullanan kişiler de müzisyenmiş gibi piyasada geziyorlar. Bana göre böyle bir şeyin müzisyenlik ile asla uzaktan yakından alakası bile olamaz. Bizler tüm usta arkadaşlar olarak teknoloji mağduruyuz. Çünkü düne kadar böyle bir şey asla yoktu. Piyasa da ise binlerce müziğin her türlüsünün internet ortamında olması ile büyük bir kesim bu işe yönelmektedirler." dedi.

Tireli Dogan Ay ise; "Yaklaşık 35 yıldan bu yana müzisyenlik ile uğraşıyorum. Bu çevrede, ilk olarak bilgisayar teknolojisi ile müzik yapanların ilkleri arasında yer alıyorum. Kendim için tabii ki ilerliyen yıllarda, müzik teknolojisi bilgisayar da, daha farklı yönlere kaydı. Önceden klavyeleri bilgisayara midi dediğimiz sistemine bağlarken, şu anda ise, tek bir klavye sistemine bağlıyoruz. ve diğer bütün enstrümanlar bilgisayar destekli proğramlar yan proğramlar vasıtasıyla bilgisayar da kullanıyoruz. Her türlü çalışmamızı ise, editörler vasıtası ile yapıyoruz." dedi. - İZMİR

Bu haber 2171 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım