reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 04 Mart 2013, 14:00 1046 Görüntüleme

Alzheimera Karşı El Eele Verdiler

reklam
reklam

Yaşlılık üzerine yürüttüğü bilimsel çalışmalarla tanınan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Kurucusu ve öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin açtığı Alzheimer ve Demans Merkezini ziyaret etti. Tufan, merkeze eğitimci göndereceklerini açıkladı.

Çağın en önemli hastalıklarından biri olan Alzheimer’a karşı mücadele başlatarak önce “Sağlıklı Yaş Alma” ardından da “Alzheimer ve Demans Hastaları ve Aileleri Buluşma ve Danışma Merkezi”ni hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki çalışmalarını Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile sürdürecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, yaşlılık ve yaşlılar üzerine yürüttüğü bilimsel çalışmalarla tanınan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Kurucusu ve öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan’ı merkezde ağırladı. Hastalar için oluşturulan odaları tek tek gezdiren Dr. Türkegül Kocaoğlu,“Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’ni kurduktan sonra yaşlılık ve hastalıklarına karşı da bir şeyler yapmak istemiştik.  Türkiye’de ilk kez Nazilli de kurulan merkezi gezdik ve bu merkezin hayata geçmesine katkı koyan Prof. Dr. İsmail Tufan hocayı bu vesile ile tanıdık. Kendisinin önerileri ve desteği ile biz de İzmir’de bir merkez açtık. Bundan sonra geriatri alanında işbirliğimiz sürecek ve başarılı çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Merkezin açılış törene katılamadığını ancak birkaç gün sonra İzmir’e gelebildiğini söyleyen Prof. İsmail Tufan, “İzmir’de böyle bir merkeze ihtiyaç vardı. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na ve Dr. Türkegül Kocaoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çok güzel bir merkez olmuş. Gezerken büyük mutluluk duydum. Bu tür kurumların İzmir’de sayısının artmasını ve daha fazla insana hizmet etmesini temenni ediyorum” dedi. Tufan, hafızayı güçlendiren go oyununu öğretmek için de önümüzdeki günlerde merkeze bir eğitimci göndereceklerini, üniversite ve belediye işbirliği ile güzel çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Çok sayıda talep var

Alzheimer ve Demans Hastaları ve Aileleri Buluşma ve Danışma Merkezi, Üçkuyular’da Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nin bulunduğu katta yer alıyor. Önümüzdeki günlerde hasta almaya başlayacak olan merkez,  hafta sonu hariç 09.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Sosyolog, psikolog, doktor ve hemşireler aracılığıyla hastalara tıbbi, psikolojik ve sosyal yardım yapılacak merkezde ilk etapta 20 hastaya hizmet verilmesi planlanıyor. Hastalığın ilerlememesi amacıyla, hastanın beynini daha aktif kullanması için çeşitli çalışmalar yapılacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi uzmanları, zorlu bir süreçten geçen Alzheimer hastalarının yakınlarına da hayatı kolaylaştırabilmek için danışmanlık hizmeti verebileceklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, merkeze çok sayıda müracaat aldıklarını ve önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacaklarını dile getirdi.

Bu haber 1046 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım