reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa İZMİR 26 ?ubat 2013, 00:22 774 Görüntüleme

Kemeraltına AVM Olmayacak

reklam
reklam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tarihi Havagazı Fabrikasında yapılan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Toplantısında Kemeraltına alışveriş merkezi yapılacağı yönündeki söylemlere tepki gösterdi.

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 39. toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son bir ay içinde İzmir’de yaşanan gelişmeleri kurul üyeleriyle paylaştı. 400 milyon liralık yatırımla Gaziemir’de kurulacak yeni fuar alanının 2 Mart’taki temel atma törenine tüm kurul üyelerini davet eden Başkan Kocaoğlu, “Bugüne kadar tek kalemde çıktığımız en büyük ihale. İzmir’in fuarcılık geleceğine ilişkin çok önemli bir yatırımın startını verecek olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Son günlerde ‘Kemeraltı’na AVM yapılacak’ yapılacak şeklinde söylemlere de değinen Başkan Kocaoğlu, “Kemeraltı’nı ayağa kaldırmak demek oraya AVM yapmak demek değildir. Kemeraltı’nı eski günlerine döndürmek, esnafın işini, aşını artırmak, daha çok insanın ve turistin gelmesini sağlamak istiyoruz. Bunun için Agora’da kazılar yapıyor, Kadifakele’de restorasyon çalışmaları yürütüyor, Antik Roma Tiyatrosu’nu ortaya çıkarıyoruz. Kemeraltı’ndaki hanları restore etmek için kurulan TARKEM’e elimizden gelen desteği verdik” diye konuştu.

İş hanlarının fiilen AVM olamayacağını da söyleyen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kemeraltı’nda 400 metrekare han yok. 200 sene önce yapılan hanlar 200-250 metrekare.  Birileri öyle bir söylemle yola çıkarak Kemeraltı esnafının kulağına kar suyu kaçırıyor. Sonra Kemeraltı’nın kalkınması, tescilli binaların restorasyonu, oraya fonksiyon yüklenerek kalkınmasını amaçlayan çalışmalara bir nebze de olsa negatif unsur yüklüyor. Böyle bir şeyin olmadığını dünya alem biliyor” diye konuştu.

Son günlerde basında yer alan İzmir’in barış istemediği yönündeki haberlere de değinen Başkan Kocaoğlu, İzmir’in barışın ve hoşgörünün kenti olduğunu ve bu yönünün de İzmirli hemşehrilerinden kaynaklandığının altını çizerek bu yakıştırmanın doğru olmadığını söyledi.

 

Gündem Basmane’ydi 

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fügen Selvitopu, Basmane’deki Dünya Ticaret Merkezi Projesi’nin geldiği nokta ile ilgili kurul üyelerine bilgi verdi. Daha sonra söz alan Güçbirliği Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, DTM Projesi’ni hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Yatırımcıyı da finansmanını da bulduk. Hem de TMSF’nin satacağı değerin 3 katı değeri bularak... TMSF işini çözdükten sonra ben altına imza atıyorum ki, bu inşaatı 18 ayda bitiririz” şeklinde konuştu. Zorlu, planlama çalışmalarında çabaları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.

 

 

Bu haber 774 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım