reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa KUŞADASI 24 Temmuz 2012, 21:13 3454 Görüntüleme

Geleneksel Ramazan Eğlencelerine Turist İlgisi

reklam
reklam

Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen geleneksel ramazan ayı eğlenceleri devam ediyor.

          Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen geleneksel ramazan ayı eğlenceleri devam ediyor. Atatürk Meydanı'nda düzenlenen ve ramazan ayı boyunca sürecek olan geleneksel etkinliklere Kuşadalılar ve yerli tatilcilerin yanı sıra yabancı turistler de büyük ilgi gösteriyor.

Atatürk Meydanı'nda kurulan sahnede program çerçevesinde meddah, jonglör, Hacivat-Karagöz, sihirbaz, Aşuk-Maşuk, orta oyunu, palyaço gibi geleneksel ramazan eğlenceleri vatandaşlarla ve çocuklarla buluşuyor. Büyük ilgi gören ve yaklaşık her gece 2 saat süren etkinliklerde Atatürk Meydanı'nda zaman zaman izdiham yaşanırken, yabancı turistler de etkinlikler bitene kadar meraklı bakışlarla geleneksel oyunları izliyor. Kuşadalılar ile tatilciler geleneksel eğlenceler ile keyifli Ramazan geceleri geçirdiklerini belirtirken, dağıtılan hediyeler ise özellikle çocuklar tarafından kapışılıyor.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, etkinliklerin Ramazan ayı boyunca süreceğini belirterek, gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi. Başkan Altungün, "Belediye olarak iftar yemekleriyle birlikte ramazan geleneklerini yaşatmak, halkımıza eski ramazan aylarını hatırlatmak için bu etkinlikleri düzenledik. Gördüğümüz ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi oldu" dedi.

Bu haber 3454 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım