reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa BAYINDIR 28 Mayys 2012, 13:52 3922 Görüntüleme

Dana Bayramında coştular

reklam
reklam

Bayındırın Çırpı mahallesinde kutlanan geleneksel 6. Dana Bayramı etkinliklerinde Afrika oyunları ve gösterileri izlendi.

Afro Türkler olarak bilinen Afrika kökenli Türklerin Bayındır'da 6 yıldır düzenledikleri ve geleneksel hale getirdikleri Dana Bayramı, bu yıl da coşkulu bir şekilde kutlandı.
Bayındır Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Çırpı Parkı'nda açılan karma fotoğraf sergisi ile başlayan şenlikte "Batı Anadolu'da Dana Bayramı, Tarihsel Geçmişi ve Bugünü" konulu bir panele de yer verildi. Çok sayıda araştırmacı ve bilim adamının katıldığı panelin moderatörlüğünü Alev Karakartal üstlendi.
Festivalin son gününde caz sanatçısı Melis Sökmen'in konseri, Sudan Halk Dansları Topluluğu, Kongo ve Sierra Leoneli ses sanatçıları ile Semah ve Roman ekiplerinin gösterileri izlendi. Dana Bayramı'nda Afrika El Sanatları Sergi Reyonu ile Afrotürk standı da ziyaretçilerin akınına uğradı. Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Olpak, Bayındır Belediyesi Başkan Vekili Şükran Hızlıer'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

'KÜLTÜRÜMÜZÜ SAHİPLENİYORUZ'
"Afrika kökenliler" konusunu ele alan 'Köle Kıyısı' kitabının yazarı da olan Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Olpak, "İstanbul'da 'Arap Düğünü' denilen gelenek, İzmir'de 'Dana Bayramı'dır. Dana Bayramı'nda Afrika kökenliler, birleşip zayıf bir dana alır. Oturdukları muhitte bu dana ile birlikte ev ev dolaşarak, yiyecek, para ve giysi toparlarlar. Amaç, annesi babası olmayan çocukların senede bir gün et yemesini sağlamaktır. Biz bu geleneği yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl etkinlikler oldukça coşkulu geçti" diye konuştu.

Bu haber 3922 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım