reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TÜRKİYE 25 Aralyk 2010, 19:35 1541 Görüntüleme

Aziz Kocaoğlundan AKP ye İzmir cevabı

reklam
reklam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Hükümetin sadece << İzmir i seviyoruz >> söylemleriyle İzmirin sorunlarını çözemeyeceğini söyledi.

İZMİR  Hükümet'ten para değil başta turizm olmak üzere teşviklerle destek vermesini istediklerini belirten Kocaoğlu, "İzmir'le sevgi bağı kurmak istiyorlarsa Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı örnek alsınlar" dedi.

İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde 'Toptan Çözüm Ekipleri'nin yol, kaldırım, yağmur suyu kanalı, park çalışmaları, Eşrefpaşa Belediye Hastanesi'nin gezici tedavi hizmetlerini inceleyen ve dar gelirli ailelerin çocuklarına okullarda kaban, ayakkabı, spor malzemesi dağıtan Büyüşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının soruları üzerine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in tartışma yaratan sözlerini de değerlendirdi.

Kocaoğlu, göreve geldikleri günden bugüne kadar İzmir'in tüm sorunlarını çözmek, yerelde kalkınmayı sağlamak, istihdam yaratacak projelerle kenti zenginleştirmek ve yaşam standartını yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bu süreçte, Hükümet'in de belli yatırımlar yaptığını belirten Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Ama Hükümet'ten İzmir'e gelen birçok yönetici, siyasetçi 'İzmir'i seviyoruz. Biz sizi seviyoruz' diye başlayan bir söylemde bulunuyor. Ancak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in yaptığı gibi İzmirli hemşehrilerimiz ve yöneticiler olarak bizi gerçekten üzen açıklamalarda bulunmuştur. Bazı AKP'li yöneticiler kamuoyuna açıklamasalar bile İzmir'de belediyenin çalıştığını ikili sohbetlerde dile getirmelerine karşın politikanın yapılış şeklinde İzmir'e yönelik bir enteresanlık var. Eli yüzü kirli çocuk İzmir'de Büyükşehir Belediye, Sayın Çelik'in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde 2007- 2008 yıllarında 500'ün üzerinde okulun tamir ve bakımını yaptı. Mili Eğitim Bakanlığı'nın yapması gereken görevi yani okulların elini yüzünü temizledik. Biz bunu yaparken Sayın Çelik, 'Bizim elimiz yüzümüz kirli' diyor. O okulu temizleyecekti biz başka yeri temizleyecektik. Hep beraber yapacaktık."

İZMİR'E TEŞVİK VERİN

İzmir'in Türkiye'de vergi ödeme oranında en yüksek il olduğunu ve Hükümet'e ciddi destek verdiğini dile getiren Kocaoğlu, İzmir, İstanbul, Ankara gibi her kalkınmış kentin vergisini vermesiyle gelişmemiş, az gelişmiş bölgelere Hükümet'in pozitif ayrımcılıkla yatırım yapmasının normal olduğunu söyledi. Kocaoğlu, şöyle konuştu:
"Ancak İzmir'in hem kalkınmadığından, küçüldüğünden, bu durumun kente yakışmadığından bahsediliyor, ardından ise 'İzmir'i seviyoruz' diye başlayan söylemlerle İzmir eleştiriliyor. Bakanlara ve milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. İzmir'in kalkınması için teşviklerle destekleyin. Turizm konusunda, müze kamulaştırması, kongre merkezi, fuar, opera binasını Büyükşehir Belediyesi yapacak. Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni yaptık. Yolları, raylı sistemi, metroyu yapayım. Arıtmaları yapayım. Büyük Körfez projesini yaşama geçiriyorum. Ama siz de özel sektörü destekleyici teşvik edici turizmi ayağa kaldıran teşvikler verin. O teşviklerle, vergi muafiyeti olabilir. Yolu yöntemi neyse çeşitli teşvik enstrümanlarıyla bu kenti ayağa kaldırın. Yatak kapasitesinin artması için hizmet

BAKAN YILDIRIM'I ÖRNEK GÖSTERDİ

Kocaoğlu, Ak Parti Genel Başkanı Yardımcısı Hüseyin Çelik'in sözlerini eleştirirken, daha önce Çelik'in aynı kabinede birlikte çalıştığı Ulaştırma Bakan Binali Yıldırım'ı hem övdü hem de diğer hükümet üyelerine onu örnek gösterdi. Yıldırım'la 11 yıllık sorun olan liman viyadükleri sorununu uzlaşma sonucu çözdüklerini, inşaatına başlanılacağını, Aliağa- Menderes banliyo hattını da Yıldırım'ın olumlu yaklaşımıyla TCDD'yle birlikte yaptıklarını belirten Kocaoğlu, şöyle devam etti:
"Hükümet içerisinden Binali Yıldırım Bey'in İzmir'e bakış açısının diğer hükümet üyeleri tarafından da gösterilmesiyle İzmir'le Adalet ve Kalkınma Partisinin sevgi bağının kurulması gerçekleşecektir. İzmirli hiçbir zaman yapılan hizmeti, gerçekten candan samimi yaklaşımı unutmaz. Diğer tüm hükümet üyelerinin de İzmir'i eleştiren yahut İzmir'e çeşitli anlamlar çıkartılacak söylemlerinin yerine gerçekten İzmir'i sevmelerini ve Merkezi Hükümet'in yapması gereken İzmirlilerin hakkı olduğuna canı yürekten inanan yatırımlarla ilgili yaklaşımları gösterirlerse arada hiçbir problem kalmaz. Sadece İzmir'i seviyoruz gibi bir söylemle İzmir'in sorunları aşılamaz. Bu tür eli yüzü pis çocuk söylemiyle rencide olur. Biz de rencide oluruz. Tabii dil sürçmesi sonucu maksadını aşan sözler olabilir. Bunlar siyasette günlük yaşamda eş dost arasında bile olur."

Hükümet'in İzmir'i kalkındırmak amacıyla kentin kanaat önderleriyle de bir araya gelmesi gerektiğini dile getiren Kocaoğlu, "Hükümet da belediye de görevini yapacaktır. İzmir Türkiye'nin en önemli aydınlık kentidir. İzmir'le diyaloğun arttırılmasında Hükümet açısından yarar vardır" dedi.
sektörüne sağlık turizmine teşvik verilirse, 1980'li yıllarda özel bir pilot bölge uygulamasıyla teşvik sağlanırsa İzmir gibi zaten potansiyeli, zenginlikleri olan bir kent- kısa zamanda kalkınır. Bugün Merkezi Hükümet'e vergi olarak yaptığı desteğin misli misli artıracak potansiyeldedir. Biz İzmir'in hareketlenmesi için teşviklerle para da değil teşviklerle destek verilmesini ve İzmir'in kalkınmasını istiyoruz. Merkezi hükümetten talebimiz budur."

Bu haber 1541 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım