reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa KUŞADASI 09 Temmuz 2014, 11:20 1820 Görüntüleme

Srebrenitsa Soykırımının 19. Yıl Dönümü

reklam
reklam

Soykırımdan kaçan kurbanların, orman yolunu kullanarak Tuzla kentine ulaşmak üzere geçtiği güzergahta geleneksel olarak düzenlenen ''ölüm yürüyüşü''ne, çok sayıda Türk katıldı

ilk kez katılan Aydınlı Bahar Avcı: ''Bizim şu anda yemeğimiz, ayakkabımız ve giysilerimiz var ama onlar bu yollarda.


            İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'daki en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa soykırımından kaçmak isteyen Boşnaklar'ın kullandığı ve "ölüm yolu" olarak bilinen orman yolunda, dünyanın farklı ülkelerinden gelen binlerce kişinin katılımıyla üç gün sürecek "Barış Yürüyüşü"ne (Marş Mira) Türkiye'den de çok sayıda vatandaş katılıyor.

      Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yürüyüşe katılmak üzere Nezuk kasabasına gelen Bahar Avcı, Srebrenitsa'daki cenaze törenine daha önce birkaç kez katıldığını, ancak Barış Yürüyüşüne ilk kez katıldığını söyledi.

       Nezuk'a geldiklerinde, Srebrenitsa'daki soykırımda Boşnaklar'ın aslında nasıl acılar çektiğini daha iyi hissettiklerini anlatan Avcı, "Bu yolları daha önce onlar geçti. Bizim şu anda yemeğimiz, ayakkabımız ve giysilerimiz var ama onlar bu yollarda aç, sussuz ve yaralı yürüdüler" şeklinde konuştu.

Bu haber 1820 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım