reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa BAYINDIR 13 Haziran 2013, 23:55 3283 Görüntüleme

Bayındır da Gezi eylemine katılanlara soruşturma!

reklam
reklam

Bayındır da, geçen hafta Taksim Gezi Parkı direnişine destek için düzenlenen yürüyüşe katılanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

CHP Bayındır İlçe Örgütü ve Eğitim-Sen Bayındır Şubesi tarafından Taksim Gezi Parkı direnişine destek için geçen hafta yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe yaklaşık 100 kişi katıldı. Atatürk Caddesi’neki Fatih İlköğretim Okulu önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı’na kadar “Her Taksim her yer direniş” ve Ak Parti aleyhine sloganlar atıp, yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’ndaki basın açıklamasından sonra grup, olaysız şekilde dağıldı.
 
Polis, yürüyüşe katılanlar hakkında yol işgali nedeniyle soruşturma başlattı. Polis kamerası ve MOBESE görüntülerinden yürüyüşe katıldıkları belirlenenler tek tek İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ifade vermeye çağırıldı.
 
Polisin bu tutumu CHP Bayındır İlçe Örgütü’nün tepkisine neden oldu. CHP Bayındır İlçe Örgütü Başkanı Hüseyin Tamer Yanık, parti binasında yaptığı açıklama ile soruşturma başlatılmasında İzmir’in Ak Partili tek belediye olmalarının etkisi olduğunu ileri sürdü. Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş ile AK Parti’ye yüklenen Yanık, “Taksim Gezi Parkı direnişi, Türkiye’nin bir çok yerinde desteklendi. Biz de destek amaçlı yürüyüş gerçekleştirdik. Fakat, dün (Pazartesi) itibaren yürüyüşe katılan vatandaşlarımız bununla ilgili teker teker ifade vermeye çağırılıyor. Bu yürüyüşler bütün ilçelerde yapılmış olmasına rağmen neden Bayındır’da böyle ifadeye çağırılma gibi bir şey yapılıyor. İzmir’deki tek AKP’li belediye olduğu için mi bu yapılıyor? AKP’li belediyenin baskısı sonucu mu gerçekleşti? Bunu çok merak ediyoruz. Çünkü belediye başkanının “Bunu nasıl yaparlar? Ne eksikleri varmış çok ayıp' gibi ifadeleri olmuş. Bunları duyuyoruz. Bu soruşturmalar bize göre baskı sonucunda gerçekleştiriliyor” dedi.
 
AK PARTİ’NİN SİNDİRME POLİTİKASI İDDİASI
Bayındır’da yapılan yürüyüşte hiçbir sorunun olmadığını hatırlatan Yanık, “Çevreye hiç bir zarar vermeksizin emniyet güçlerinin bize refakat etmesi ile birlikte yürüdük ve Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaparak olaysız bir şekilde dağıldık. Burada bir uygunsuzluk varsa bir yanlış varsa yürüyüş esnasında neden bir uyarı gelmedi? Neden ikaz edilmedik ve yürüyüşe engel olunmadı. Bunların hiç biri yapılmadı ve yürüyüş sorunsuz tamamlandı. Buna rağmen soruşturma ve ifadeler başladı. Bunu biz AKP’li belediyenin sindirme politikası olarak görmekteyiz ” diye konuştu. (DHA)


Kaynak : Egedesonsöz

Bu haber 3283 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım