reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TİRE 17 ?ubat 2011, 20:44 5077 Görüntüleme

Kardelen yeni okulunda Göreve Başladı

reklam
reklam

İstanbul Halkalı da, PKK bombasıyla şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölükün acılı eşi Kardelen Ayşe Elif öğretmen, eşinin ismi verilen Tire TOKİ İlköğretim Okulunda, Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak göreve başladı

             PKK tarafından İstanbul Halkalı’da askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen, Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölük’ün acılı eşi Elif öğretmenin son dileği de gerçekleşti.  Türkcell’in reklam filminde canlandırdığı “Kardelen Ayşe” karakteriyle tanınan Elif  İmenç Bölük, Tire TOKİ Konutları’nda eşinin ismi verilen toplam 720 öğrenci kapasiteli İlköğretim Okulu’nda, özel görevlendirmeyle “Sosyal Bilgiler” öğretmeni olarak göreve başladı. Eğitim ve öğretim yılının ikinci yarısında, asli olarak görev yaptığı 4 Eylül İlköğretim Okulu’ndan, haftada bir gün 6,7 ve 8. sınıfların “Sosyal Bilgiler” dersinin alt dersi kapsamında bulunan “Halk Kültürü” dersine girecek olan Elif öğretmen, göreve başladığı ilk gün duygusal anlar yaşadı.

ASLİ OLARAK GÖREV ALMAK İSTİYOR

            İstiklal Marşı’nı, eşinin isminin yer aldığı tabelanın altında okurken, gözlerinin dolduğunu, ancak, burada olmaktan da son derece mutluluk duyduğunu belirten Elif İmenç Bölük, “Öncelikle, eşimin isminin okula verilmesi için ilçede imza kampanyası başlatan ve kampanyaları başarıya ulaşan TOKİ Konutları sakinlerine teşekkür ederim. Eşimin ismini taşıyan okulda görev yapmak benim açımdan çok önemliydi. Çağlar’ın ölümünden sonra, bana verilen en anlamlı hediyeyi aldım. Yetkililere, bu okulda  “özel görevlendirme” ile de olsa  görev yapmak istediğimi söylemiştim. Onlarda benim bu isteğime olumlu yanıt verdiler. Şehit Mehmet Çağlar Bölük İlköğretim Okulu’nda ve Türk Bayrağı altında, vatanını canı gibi seven yeni Çağlar Bölük’ler yetiştirmek istiyorum. Göreve başladıktan sonra ise buradan kolay kolay kopamayacağımı anladım. Şimdi, tek isteğim eşimin ismini taşıyan bu okulda “asli” öğretmen kadrosunda görev yapabilmek” dedi.

“YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ”

            İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer ise, Elif öğretmenin bu konudaki isteğinin kendilerine ulaşmasının hemen ardından harekete geçtiklerini kaydederek, “Elif öğretmenin, eşinin adını taşıyan okulda görev yapmak istemesi son derece normal. Değerlendirmelerimiz sonrasında, okulumuzda böyle bir ihtiyacın olduğunu da tespit ettik. Elif Bölük’ü, özel görevlendirmeyle okulumuza atadık. Şimdilik kaydıyla, sadece Pazartesi günleri 3 ders saati burada çalışacak. Şehit Mehmet Çağlar Bölük İlköğretim Okulu’nda “Asli” olarak görev yapma isteği bizlere ulaştığında ise bu konuda yapabileceklerimize tekrar bakacağız. Elif öğretmenin isteğine saygıyla karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

MEMLEKETİNE DÖNMEDİ

          “Kardelen bursuyla” öğrenimin tamamladıktan sonra kısa bir süre eşi Jandarma Uzman Çavuş Çağlar Bölük’ün görev yaptığı yerlerde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan Elif İmenç Bölük, eşini kaybettikten sonra, memleketine dönmek yerine 3 yaşındaki kızı Eylül ile birlikte eşinin doğduğu Tire’nin Doyranlı Köyü’nde kalmıştı. Eşinin acılı ailesiyle birlikteyken, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a yazılı olarak müracaat eden Elif İmenç Bölük, eşi gibi asker olmak istediğini belirtmiş ve askeri liselerin birinde “teğmen” rütbesiyle öğretmen olarak görev yapmak istediğini söylemişti. Genelkurmay’ın da bu isteğe sıcak bakması üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı da harekete geçmiş, Elif öğretmeni “Şehit eşi kontenjanından” yararlandırarak, Tire 4 Eylül İlköğretim Okulu’na “Sosyal Bilgiler” öğretmeni olarak atamıştı. Öğretim yılının başından itibaren bu okulda görev yapan Elif İmenç Bölük, TOKİ sakinlerinin yaz aylarında başlattıkları imza kampanyasıyla yeni hizmete giren TOKİ İlköğretim Okulu’na şehit eşinin ismini verilmesini ise tüm gücüyle desteklemişti. 24 Kasım, Öğretmenler Günü’nde kendisini evinde ziyaret eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye’den TOKİ İlköğretim Okulu’na Şehit Mehmet Çağlar Bölük’ün adının verildiği yönündeki müjdeli haberi alan Elif öğretmen, o günlerde yaptığı açıklamada, özel görevlendirmeyle de olsa burada görev yapmak istediğini dile getirmişti.

Bu haber 5077 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım