SELÇUĞUN YALNIZ EFESİ ALİ KARAGÖZ İSTEĞİNE KAVUŞAMADAN ÖLDÜ


Açıklama: Ali EFE Gül tekin Karagöz 73 yaşında Selçuğun Yalnız Efesi Dün akşam geçirdiği mide kanamasından sonra kurtarılamayarak vefat etti
Kategori: SELÇUK EFES HABERLERİ
Eklenme Tarihi: 07 Kasym 2010
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 01:27
Site: EROL BARANSEL
URL: http://www.efesinefesi.com/haber/haber_detay.asp?haberID=78


           Yalnız Efe üç ay önce  Selçuk’ta devasa bir bayrağın dalgalanmasını istiyordu. Bunun içinde,Selçuk Kaymakamlığı ve belediye başkanlığına  dilekçeyle baş vuruda bulundu. Kaymakamlık Belediye  başkanlığına gönderdi. Belediye  de ilgileneceklerini söyledi. Ama hiç biri olmadı. Sadece Selçuk kalesine  asılan bayrakla yetinerek asıyoruz yanıtı aldı. Bu yanıta çok üzülmüştü. Bana on gün önce gelerek. Bu konuyu lütfen takip et, gazeteci olarak görevini yap demişti. Boynu bükük çocuk gibi çok üzgündü. Nite kimde on gün sonra mide kanaması onu aramızdan aldı, ebediyete iletti.

 

Yalnız Efenin üç ay öncesi yazdığı dilekçe örneğini aynen aşağıdadır.

 

VEYSEL EROL DHA SELÇUK     KAYMAKAMLIK   MAKAMINA

 

                                                                                      SELÇUK

 

Selçuk’ta doğdum, Selçuk’ta yaşıyorum. Normal hayatımın yanı sıra yıllardır. “ Büyük Atatürk ve  silah arkadaşları kurtuluş savaşını başlattığında, onlarla beraber, Ege bölgemizi işgal eden Yunanlıları ,bölgemizden ve yurdumuzdan atmak için büyük mücadele veren, Efelerimizi temsilen görev yapıyorum. Onları yaşatmaya çalışıyorum. Benimle birlikte  çok azınlıkta kalmış Gazilerimiz ve Efelerimizle beraber, Kurtuluş günlerinde  ve Milli bayramlarda Efelerimizi temsil ediyoruz.

 

Bu vesile ile, Ege bölgesinde ki tüm il ve ilçelerimizi gezdim ,gördüm. Son yıllarda Cumhuriyetimiz üzerinde oynanan çirkin oyunlar malümünüzdür. Gittiğim, il ve ilçelerde Şanlı Türk sancağı en yüksek yerlerde dalgalandırılmaktadır. Buda Ülkemiz ve ülkesine Cumhuriyetine sahip çıkmak isteyen bizler için gurur vericidir.

 

Çok üzgünüm, çok kırgınım, bu güzellik her yerde varda benim İlçemde neden yok. İlçemin Zeytin köyünde bile Köy muhtarı bu güzel olayı yapmış. Benim tarihi Selçuk kalemde veya  Selçuğumun  en güzel yerinde böyle bir sancak niçin dalgalanmıyor.

 

Bu konuda niçin bir girişim hala yapılmadı. Ölmeden sancağımı Güzel Selçuğumuz un semalarında dalgalanırken görmek benim en büyük arzumdur. Siz büyüklerimden bu güzelliği yapmanızı arz ve rica ediyorum.

Saygılarımla

 

 

                                                                                                   Ali KARAGÖZ

                                                                                         Selçuklu efelerin temsilcisi