Huzur Haklarının Mehmetçik Vakfı’na Bağışlandı


Açıklama: Selçuk Belediye Meclis Üyeleri’nin Mart ayı huzur haklarının Mehmetçik Vakfı’na bağışlanması yönünde bir karar alındı.
Kategori: SELÇUK EFES HABERLERİ
Eklenme Tarihi: 07 Mart 2018
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 12:18
Site: EROL BARANSEL
URL: http://www.efesinefesi.com/haber/haber_detay.asp?haberID=1851


Selçuk Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu yapıldı. Toplantıda Selçuk Belediye Meclis Üyeleri’nin Mart ayı huzur haklarının Mehmetçik Vakfı’na bağışlanması yönünde bir karar alındı.

Selçuk Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı için Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı başkanlığında toplandı. Meclis gündeminde yer alan maddelerin yanı sıra MHP Grubu Üyesi Yaşar Yılmaz’ın sözlü önergesi de mecliste görüşüldü.

Selçuk Belediye Meclisi MHP Grubu Üyesi Yaşar Yılmaz’ın önergesi ile oluşan gündem maddesi gereğince Selçuk Belediye Meclis Üyelerinin teröre karşı ortak bir bildiri yayınlaması ve yine meclis üyelerinin Mart ayı huzur haklarını Mehmetçik Vakfı’na bağışlamaları meclis gündemine alınarak oy birliğiyle kabul edildi. Selçuk Belediye Meclisi Grup Sözcüleri önümüzdeki günlerde teröre karşı bir ortak bildiri yayınlayacak. 

Bu toplumun duyarlılığı

Meclis toplantısında olağan gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra dilek ve temenniler kısmında meclis üyeleri ilçe ve ülke gündemine ilişkin görüşlerini dile getirdiler. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise Yaşar Yılmaz’ın önergesinin toplumsal bir duyarlılığın göstergesi olduğunu belirterek; “Huzur haklarının Mehmetçik Vakfı’na bağışlanması asil bir davranıştır. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da böyle bir karar alındı. Ben tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Terörü tüm dünyanın başında olan bir bela olarak nitelendiren Başkan Bakıcı; “Terörden ülkemizde ve dünyada hiçbir insanın zarar görmemesi temennisi içerisindeyiz. Terör bir beladır. Tüm bunların ekseninde değerlendirildiğinde bugün Afrin’de yapılan Zeytin Dalı Operasyonu’nun ne kadar haklı olduğu herkes tarafından kabul görmektedir. Tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; ailelerine ve milletimize başsağlığı; gazilerimize acil şifalar dileriz. Türk milletinin, hükümetimizin ve devletimizin teröre karşı mücadelede her zaman kararlı olduğu dünya kamuoyunca bilinmelidir” dedi.

Çalışmalar 1 Kasım’dan sonra

Geçtiğimiz günlerde esnafla yapılan toplantı hakkında meclis üyelerine bilgi veren Başkan Bakıcı; “Çarşıda İZSU, TEDAŞ ve diğer kurumlar tarafından yapılacak çalışmaların 1 Kasım’a kadar ertelenmesi yolunda esnaf arkadaşlarımız kanaatlerini belirtti.  Biz de bu kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdik” dedi.

Antik Kanal Projesi ile ilgili bu hafta içerisinde yer teslimi yapılacağı bilgisini de veren Başkan Bakıcı; “Antik Kanal’ın köprüye kadar olan kısmında hızlı bir şekilde çalışmalara başlanacak. Bu proje Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın projesidir. Kendisine bir kez daha Antik Kanal Projesi ile ilgili teşekkür ediyoruz” dedi.

Selçuk Belediye Meclisi olağan gündem maddelerini konuşarak; ilgili komisyonlara iletildi. Selçuk Belediye Meclisi Mart Ayı Meclis Toplantısı İkinci Oturumu 9 Mart Cuma Günü Saat 18.00’de yapılacak.