reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 20 Eylül 2012, 01:57 1062 Görüntüleme

Gazilerin Günü kutlandı

reklam
reklam

Selçuk ta Gaziler günü dolayısıyla; Gaziler Derneği ve Resmi Kurumlar Atatürk anıtına çelenk koydu

19 Eylül gaziler günü Selçuk’ta Başta Kaymakam Ayhan Boyacı, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selim Ertana, Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, Cumhuriyet Savcısı İlhan Tabur, Belediye Başkan Vekili Cengiz Aydın, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları, İdare Amirleri, halkın katılımıyla kutlandı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende; Selçuk Muharip Gaziler Derneği başkanı Selim Ertana yaptığı konuşmasında, tüm gazilerimizi saygı minnet ve şükranla anıyor, vatanımız üzerinde daima titreyen mukaddes ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz.

 

Gazilik Türk Vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, yaşayan destanıdır. Gazi ise destanı yazan kahramanın adıdır. Biz gaziler şehitlerimize söz verdik, söz namustur. Şartlar ne olursa olsun hiçbir güç bizi sözümüzden döndüremiyecektir. Bizler tüm insanlığın kardeşlik ve barış içerisinde yaşamasını istiyoruz. Anaların yürekleri yanmasın diye çırpınıyoruz Akan kan dursun; Tamamda… Kanı akıtan kim... Anaların yüreği elbette yanmasın… Tamam, da yürekleri yakan kim... Birlik ve beraberliğimizi bozanlara vatandaşın arasına nifak sokanlara yazıklar olsun. Bizim Güney Doğulu vatandaşlarımızla hiçbir sorunumuz yok, sorun PKK ile.

 

Biz gaziler olarak savaş alanlarında çok şiddetli çatışmalar geçirdik, aç kaldık susuz kaldık, fakat bizi üzen her gün gelen şehit haberleri. Siyasi parti temsilcilerine seslenmek istiyorum. Herkes elini taşın altına koysun. Geçmişte yapılanları bir tarafa bırakalım, Bu ülke bizim, başka Türkiye yok. “Yeter artık diyoruz”. İktidarı ve muhalefetiyle, birlik ve beraberlik içinde, birliğimiz ve bütünlüğümüz için, artık bir araya gelmenin zamanı geldi.

 

Güvenlik güçlerimize destek ve moral verelim. Biz gaziler olarak gençlere de seslenmek istiyoruz. Sağcı, solcu, Sünni, alevi, Türk, Kürt, doğulu, batılı, ayrım yaparak, bizi küçültüp yutulması kolay lokma haline getirmek isteyenlere, haçlı zihniyetine, dost görünüp, bizi bölmek parçalamak, eti tırnaktan ayırmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bu gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün yokluğunu her zamankinden daha çok hissediyoruz. Biz gaziler, vatanımız için, bayrağımız için, canımızı feda etmeye her zaman hazırız, canımız bu vatana feda olsun dedi.

 

 

Gazilerin töreninde; Selçuk Muharip gaziler derneği yönetim kurulu üyelerinden Fahrettin Eren’in okuduğu Mustafa Kemalin Askerleriyiz adlı şiiri, kutlamaya katılanlara duygulu anlar yaşattı. Ardından küsüye gelen Selçuk Lisesi öğrencilerinden Arzu Gül, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencilerinden Asya Kalender’in okuduğu şiir sonrasında kutlama töreni son buldu.


Haber: Mehmet Uyaroğlu

Bu haber 1062 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım