reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 18 Haziran 2012, 10:51 1842 Görüntüleme

Bankaya savaş açtı

reklam
reklam

Kendisinden haksız yere para kesen bankaya savaş açan Ahmet Pala isimli öğretmen her defasında hakkını alıyor. Buna rağmen banka şubesi kesintiye devam ediyor. 4 kez ücret iadesi alan Pala bu kez konuyu BDDK ya taşıdı.

BANKALAR tarafından alınan hesap işletim ücretleri ve kart aidatları vatandaş ile bankalar arasında sorun yaratmaya devam ediyor. Torbalı Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Ahmet Pala’nın başından geçen olay tüm vatandaşlara örnek olacak bir şekilde sonuçlandı. Bankanın kendisinden haksız yere işletim ücreti kestiğini tespit eden Ahmet Pala haksızlığı ortadan kaldırmak için mücadele etti. Hakem heyeti kararı ile defalarca ücretin iadesini alan Pala, Bankanın tüm uyarılara rağmen 4. kez ücret kesmesi Pala’yı bankacılığın en üst mercii olan BDDK’ya başvurdu. Pala gelecek cevabı merakla beklemeye başladı.

İNAT ETTİ BAŞARDI

2005 yılında Akbank’tan kredi çeken Ahmet Pala’ya ödeme işlemlerini gerçekleştirirken kolaylık sağlaması için banka hesabı açıldı. Banka 6 aylık periyotlar halinde Pala’dan ‘İşletim Ücreti’ adı altında para kesmeye başladı. Bu durumun farkına varan Ahmet Pala o yıllarda ikamet ettiği Konya Ereğli Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurdu. Gerekli araştırmalar yapıldı ve hakem heyeti Ahmet Pala’yı haklı bularak bankanın parayı geri ödemesi gerektiği kararını verdi ve Pala’ya parası iade edildi. Banka 2010 yılının ilk yarısında aynı ücreti tekrar kesti bunun üzerine harekete geçen Pala yeniden Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurdu. İkinci kez haklı bulunan Ahmet Pala’ya parası yine geri ödendi. Bankanın işletim ücretini tekrar keseceğini düşünen Pala hesabını incelemeye aldı. Yaptığı incelemede ücretin hesaptan düşük miktarlarda taksit taksit kesildiğini tespit etti. Torbalı’da ikamet etmeye başlayan Ahmet Pala konuyu bu kez Torbalı Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvuru yaptı. Torbalı’daki heyette ücretin iadesine, bunun yanında bankanın bir daha ücret kesilmemesi kararını aldı. Banka tüm olanlara rağmen 2011 yılının ikinci yarısında da aynı ücreti kesti. Ahmet Pala bu kez hakkını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yoluyla arayacak. BDDK’nın yanında mahkeme yoluyla da hakkını aramaya devam edecek.

PALA: PARANIZI GERİ ALABİLİRSİNİZ

HAKKINI aramaya devam edeceğini belirten Ahmet Pala, “Kredi faizinin üzerine kesilen hesap işletim ücreti ve benzeri kesintiler yasal değil. Birçok insan bu ücreti ödüyor ve kesilen ücretin yasal olmadığını bilmeden ödemeye devam ediyor. Bunun başlıca nedeni ücretlerin bir anda değil parça parça küçük paralar halinde kesilmesi. İnsanlar kesilen paranın farkında bile olmuyor. Ancak fark edildiğinde yapılması gereken tek şey var ücreti geri talep etmek. Her kesilen ücret geri alınabiliyor. Ücretini geri almak isteyen insanlar öncelikle Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine başvurabilir. Sorun daha ileri aşamaya taşınırsa Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na da başvurulabilir. Bunun için İnternette başvuru formları mevcut” dedi.

 

SERKAN GÜNBAY

Bu haber 1842 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım