reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 27 Nisan 2012, 00:10 1076 Görüntüleme

SELÇUKLULAR GÜZEL SANATLAR ANADOLU LİSESİ İSTİYOR.

reklam
reklam

SEKİZ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYEREK, İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR.

Selçuk’ta, Atatürkçü Düşünce Derneği,Eğitim –Sen, Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği, Eğitim-İş, Alevi Kültür Derneği,

Esnaf Odası, Selçuk Gönüllüleri Derneği, Selçuk Efes Kültür Vakfı Derneklerinin yönetim kurulu üyeleri ve diğer üyeleri,

İkinci yarıyılda tahliye edilen, hala yapılması beklenen Selçuk’un ilk İsa bey İlköğretim okulu önünde bir basın toplantısı düzenleyerek, “GÜZEL SANATLAR ANADOLU LİSESİ İSTEDİKLERİNİ BELİRTEN KAMPANYA BAŞLATILLAR.

Basın Toplantısında ortak hazırlanan basın bildirisini Emekli öğretmen Mustafa Çilingir okudu.

“Güzel Selçuğumuza, Güzel Sanatlar Anadolu lisesi istiyoruz. Biz aşağıda isimleri bulunan sivil toplum örgütleri, yüzyıllardır demokrasinin, çağdaşlaşmanın, sanatın beşiği olan Selçuk ilçemize Güzel Sanatlar lisesi açılmasını istiyoruz. Gerek bu tür bir kuruma duyulan ihtiyaç gerekse bu bölümleri kazanıp evinden, ailesinden ayrı kilometrelerce uzaklıktaki Güzel sanatlar Anadolu lisesine giden çocukların ve velilerimizin yoğun isteklerini dile getiriyoruz. Geleceğin müzisyenlerinin, şairlerinin, ressamlarının, sporcularının da Selçuk ilçemizde eğitim görebilecekleri bir okulları olsun istiyoruz. Daha ileri, daha görsel, daha işitsel bir dünya için güzel sanatlar lisemizin açılmasını istiyoruz.

Genel olarak eğitimin amacı çocuğun yeteneklerini ortaya çıkarmak ve bu doğrultuda gelişme, kendi biçimini bulma imkânı vermektir. Eğitim konusunda özgürlüğün gerçek manası budur.  Bu sebepten dolayıdır ki, çocuklarımızın eğitiminde sanatın çok önemli bir rolü vardır. Çünkü bireysel psikolojisinin ilk ve en doğru işareti sanattır. Çocuğun eğilimi ve yönü belli olunca kendi kişiliği biçimini alıncaya kadar sanat disiplini ile geliştirilebilir.

Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı eksiksiz ve tam yetiştirmek istiyorsak eğer, rasyonel ve objektif düşüncenin gelişimini, duygu ve hayal gücünün, kişisel dünyanın zenginliği ile dengelemek; bilimle sanatın temelinde yaratıcılık yattığına göre, her iki güçten de çocuklarımızı ve gençlerimizi faydalandırmak zorundasyız. Yükselmenin, özgürleşmenin şartı iki kanatla uçmaktır.

Ulu Önderimiz Atatürk’ ün önemini ifade Ettiği gibi  “SANATSIZ KALAN BİR MİLLETİN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİSİ KOPMUŞ DEMEKTİR.”

Daha sonra dağılarak, imza stantlarına gidildi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

Bu haber 1076 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım