reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 29 Mart 2012, 22:58 948 Görüntüleme

FİDAN YETİŞTİRMEYİ ÖĞRENDİLER

reklam
reklam

900 öğrenciye Tema Vakfı Eğitim Gönüllüleri tarafından erozyonla mücadele ve doğal varlıkları koruma ile ilgili eğitim verildi.

Selçuk Belediyesi bünyesinde orman haftasına yönelik Efes Tiyatro Salonunda yaklaşık 900 öğrenciye Tema Vakfı Eğitim Gönüllüleri tarafından erozyonla mücadele ve doğal varlıkları koruma ile ilgili eğitim verildi.

İlçedeki anaokulu, ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik verilen eğitimde Tema Vakfı Eğitim Gönüllülerinden Nuran Kipar Tema Vakfının kuruluş nedenini, toprak-erozyonla mücadele, doğal varlıkları koruma ve ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardı. Eğitimde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören çocuklara çevre bilinci aşılanarak öğrencilere fıstık çamı tohumu dağıtıldı. Öğrencilere dağıtılan tohumları nasıl bir fidan haline getireceklerini anlatan Kipar, seneye orman haftasında öğrencilerin yetiştirdikleri fidanları Selçuk’ta dikeceklerini ve çevrenin önemini onlara daha iyi bir  şekilde kavratacaklarını söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Selçuk Belediyesi  Çevre ve Sağlık İşleri Müdürü Gonca Susyal “ Kullandığımız kalem, kitaptan oturduğumuz sıralara kadar birçok eşya ormanın ürünüdür. Fakat ormandan aldıklarımızı ormana geri veremiyoruz. Normalde bir ülkenin %30’u ormanla kaplı olması gerekirken ülkemizde bu rakam %18 civarında ve her geçen gün yangınlar, kontrolsüz yapılaşmalar nedeniyle azalmaktadır. TEMA Vakfı ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikle amacımız hepimizin içinde olan ama bazılarımızın daha derinlerde hissettiği ve her orman yangını haberinde içimizi cız ettiren orman sevgisini ortaya çıkarmak. Dağıttığımız fıstık çamı tohumlarını fidan haline getirerek seneye Orman Haftasında yine beraber gerçekleştireceğimiz bir etkinlikle dikmeyi planlıyoruz. Böylelikle hepimiz ormana olan borcumuzu ödemiş olacağız”  dedi.

Bu haber 948 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım