reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 07 Mart 2012, 11:26 1142 Görüntüleme

BÜYÜKELÇİLERDEN SELÇUK A ZİYARET

reklam
reklam

Latin Amerikalı Büyükelçiler ve beraberindeki 20 kişilik heyet Selçuk’u ziyaret etti.

Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (LAMER) faaliyetleri çerçevesinde Ankara’da görev yapan Latin Amerikalı Büyükelçiler ve beraberindeki 20 kişilik heyet Selçuk’u ziyaret etti.

Selçuk’u ziyarete gelen konukları Şirince Artemis Restaurant’da karşılayan   Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı  ve Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür,  Venezuela, Küba, İspanya  Meksika , Şili ve Kolombiya Büyükelçileri, Ankara Üniversitesi Rektör Danışmanları Prof Dr.Esin Akı ve İsmail Yalçın ,Latin Amerika Çalışmalar  Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Necati Kutlu ve  beraberindeki 20 kişilik heyet ile  keyifli bir akşam yemeğinde buluştu.

Latin Amerika’daki gelişmelerin Türkiye’de, Türkiye’deki gelişmelerin Latin Amerika’da nasıl algılandığını tespit eden ve  Latin Amerika konusunda uzman araştırmacılar yetiştiren LAMER’in aracılığıyla gerçekleşen yemek dostluk görüntülerine sahne oldu.

Büyükelçileri ve beraberindeki misafirleri Selçuk’ta görmekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Türk halklarının Güney Amerika halklarını gizemle merakla takip ettiğini  ve onlarla ilişki kurmak istediğini söyleyerek  kısa bir süre  Venezuela’da ve Küba’ da bulunduğunu, Venezuela’nın çok enerjik bir yapıya sahip olduğunu ,Küba da Havana’nın ise geleceğe hazır bir turizm kenti olduğunu söyledi. İspanya’ daki Villadecans ve La Linea şehirleri ile kardeş şehir olmak için hızlı adımlar attıklarını vurgulayan Başkan Ülgür “Burada bulunan ülke temsilcileri ile de bugün önemli bir adım attık. Umarım bu adımlarımız süreklilik arz edecek ve kültürel ve ticari işbirliklerimiz önemli bir boyut kazanacaktır.” dedi.

Selçuk’un dünyaca ünlü bir turizm kenti olduğunu Söyleyen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı “Güney Amerika coğrafi yapısı, tarihi, zengin tarım faaliyetleri, istihdam imkanları ile  önemli bir kıta. Venezuela dünya ve kainat güzelleriyle petrolüyle, Brezilya sambası ve kahvesiyle , Küba Havana purosu ile, Meksika ise yemekleri ile ünlü. Bütün bu özellikler Türk toplumunun ilgisini çeken güzellikler. Bu değerli ziyaretiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi

Venezuela Büyükelçisi Sn. Raul Batancourt Seeland, kendilerini konuk eden Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür’e ve Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı’ya teşekkürlerini ileterek burada olmaktan çok mutlu olduklarını, son yıllarda Türkiye ile olan ilişkilerinde önemli adımlar attıklarını. Bu yüzden Türkiye olan ilişkileri daha da geliştirmek adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Yemeğin sonunda Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür Büyükelçilere Artemis heykeli ve türk kahvesi ,cezve ve kahve fincanı armağan etti. Büyükelçilere hediyeleri takdim eden Başkan Ülgür, bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük rol oynayan Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Mehmet Necati Kutlu’ya teşekkürlerini iletti.

Selçuk’a gelen altı büyükelçi ve beraberindeki 20 kişilik heyet Meryem Ana’yı, Efes Antik Kenti’ni ve Saint Jean Kilisesi’ni de gezdi.

 

LATİN AMERİKA ÇALIŞMALARI ARAŞTIRMA ve UYGULAMA MERKEZİ

Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Latin Amerika ülkeleri ile ilgili bilimsel araştırma ve incelemeler yapmak, Latin Amerika’daki gelişmelerin ülkemizde, ülkemizdeki gelişmelerin Latin Amerika’da nasıl algılandığını tespit etmek, Latin Amerika konusunda uzman araştırmacılar yetiştirmek; yurtiçi ve yurtdışındaki üniversite, enstitü, merkez, büyükelçilik, konsolosluk ve diğer ilgili kurumlarla işbirliği yapmaktadır.

Latin Amerika kıtası ile ilgili özel ve kamu kurum ve kuruluşları ile bireylere danışmanlık hizmeti sağlamak amacıyla, ilgili yönetmeliğin 11 Nisan 2009 tarihli resmi gazetede yayımlanmasıyla birlikte kurulmuş, açılışı 29.07.2009 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davut oğlu tarafından gerçekleştirilmiştir.

Merkezin Müdürlüğü Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu, Müdür Yardımcılığı ise Prof. Dr. Şükran Şahin tarafından yürütülmektedir.


Bu haber 1142 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım