reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa KUŞADASI 27 ?ubat 2012, 14:18 2259 Görüntüleme

SEZONUN EN SON DEVE GÜREŞİ BURS İÇİN YAPILDI.

reklam
reklam

SEZONUN EN SON DEVE GÜREŞİ AYDIN İLİ BOZDOĞAN İLÇESİNDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS İÇİN YAPILDI.

SEKİZ YAŞINDAKİ DEVE GÜREŞİ FESTİVALİNE ÜÇ BÖLGEDEN 20 BİN KİŞİ GELDİ.

EGE, MARMARA VE AKDENİZDEN 75 ÇİFT DEVE KIRAN KIRANA GÜREŞTİLER.

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgesinde kasım ayında başlayan deve güreşleri, şubat sonuna dek devam ediyor. İşte bu sezonun son güreşi de Aydın İli Bozdoğan İlçesinde yapıldı.

Bozdoğan İlçe Belediye başkanı Tümer APAYDIN bu konuda neler söylüyor.” Biz sekiz yıl önce Bozdoğan Deve güreşleri festivali olarak tertip etmeye başladık. Her yılda son güreşlere talip olduk. Nedense her yıl bizim güreşlere ilgi arttı. Hep zirveye doğru gitti. Bu yılki güreşlerimiz 8 yaşında. Bakın seyirciye,  Biz bundan çok memnunuz. Güreşlerden kalan parayı üniversite öğrencilerine burs olarak vereceğiz.  Deve güreşleri tarihi belli olmayan Yörük geleneğidir. Artık bizlerde atalarımızın bu geleneğini yaşatmak için festivale dönüştürdük.  Bu yıl başka yerlerde güreşmeyen güreş develeri bizim güreşlere katıldılar.  Biz güreşimizde sadece halı ve para vermiyoruz. İlimiz Valisi, İlçemiz Kaymakamı, Belediye başkanı, odalarımız içinde güreşen develere kupa veriyoruz. “ dedi.

Sabah saat onda başlayan güreşler akşam saat 17.30 dek kıran kırana sürdü. Valilik kupası için güreşen ve  onda başlayan güreşler akışam saat 17.30 dek kıran kırana  sürdü. Valilik kupası için güreşeniyoruz.ı ve para vermiyoruz.  Çineden  Akrep Tülüsü ile,  Burhaniye’den Çılgın nehir tülüsü zamanı dolana dek yenişemeyince berabere ilan edildiler.

DHA VEYSEL EROL

Bu haber 2259 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım