reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 09 Ocak 2012, 12:14 4268 Görüntüleme

10 yıldır şifa dağıtıyor

reklam
reklam

Torbalıya bağlı Karaot köyünde bulunan ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığı belirtilen şifalı su vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor

TORBALI’YA bağlı Karaot köyünde bulunan ve çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanıldığı belirtilen şifalı su vatandaşlar tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Bundan yaklaşık 10 yıl önce köyün üst kısmındaki ormanlık alanda su arama çabası başlatıldığını ve bu çalışmada bir su bulunduğunu belirten Muhtar Hüseyin Önder, “Su, köyün içme suyu deposuna gelmeye başladıktan sonra bir dizi olay yaşanıyor. Hatlar tıkanıyor, su olduğu halde evlere su gelmiyor, suyun gelip içildiği zamanlarda bazı insanlarda birtakım ağrı ve sızılar peyda oluyor. Bunun sonucunda köylüler bir aksilik olduğunu düşünerek suyu tahlil ettirmeye karar veriyorlar. Tahlil sonucunda suyun böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği, kum ve taş ağrılarını kesebilecek kadar temiz olduğu ortaya çıkıyor. Sonrasında su kendi kuyusu kazılarak gelenlerin faydalanması için köy meydanına taşınıyor. Suyla ilgili çeşitli rivayetler var. Kimisi suyun çok iyi geldiğini söyleyip hayır duası ediyor, kimisi daha köyden gitmeden taş düşürdüğünü anlatıyor. Kimisi de çayının çok güzel olduğunu, çaydanlıklarda hiç kireç kalmadığını anlatıyor. Takdir kullananların tabii ki, ama çayı gerçekten iyi oluyor. Su, aynı zamanda köylünün içme suyu ihtiyacını da karşılıyor.” ifadesinde bulundu.

KADINLARIN DERDİ İSE EKMEK PARASI

KARAOT köyüne dağdan gelen suyun da şifalı olduğu ortaya çıkınca bir anda Karaot köyü de rağbet görmeye başladı. Köylüler şifalı su almak için gelen vatandaşlara yetiştirdikleri ürünleri satıp para kazanmaya başladılar. Köylüler, köye gelen vatandaşlara zeytinyağı, zeytin, bal, yumurta, incir, turşu, pekmez ve çeşitli otlar satıyorlar. Köylerinin yavaş yavaş tanınmaya başladıklarını söyleyen Karaot köyü sakinlerinden 70 yaşındaki Sebahat Soytürk “Çiftçilikle geçinmez artık kolay değil. Son yıllarda gençlerde köyü terk edince tarla işi ile uğraşacak kimse kalmadı. Köyde emekli olan kişi sayısı da çok az. Böyle olunca geçinmek için bir gelir kapısı bulmak gerekiyordu. Köyümüzün meydanında akan ve dağdan gelen suyun Dağtekke köyündeki gibi şifalı olduğu ortaya çıkınca biz de para kazanmak için köyde ürettiğimiz ürünleri satmaya başladık. Köyümüz daha tanınmadığı için çok fazla gelen olmuyor. Umut ediyoruz ki kısa sürede köyümüze Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerimizi gelecek. Ekonomik olarak biz de rahat edeceğiz” dedi.

Bu haber 4268 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım