reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa BAYINDIR 01 Aralyk 2011, 13:29 3107 Görüntüleme

Bayındır Belediyesi Müteahhitleri Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

reklam
reklam

Bayındır Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce Yerel Müteahhitleri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

23 Kasım Çarşamba günü bayındır belediye düğün salonunda bayındırlıesnafın sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yapılan toplantıya katılan  müteahhitler tarafından talep edilen konularda Bayındrı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce daha kapsamlı  bilgi vermek amacıyla Belediye toplantı salonunda Bayındır’da iş yapan müteahhitlerin katıldığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Belediye olarak müteahhitlerin tamamının toplantıya davet edilmiş olmasına rağmen toplantıya katılım beklenen düzeyin altında kaldı. Toplantıda mevcut imar planında yaşanan sorunlar, bu sorunların çözümüne yönelik sürdürülen yeni imar planı hazırlık çalışmalarından ve tarihi doku içerisinde (kentsel sit alanı) sürdürülen sokak sağlıklaştırma çalışmaları hakkında katılımcı müteahhitlere  Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çabuk ve diğer müdürlük teknik personeli tarafından teknik anlamda bilgi verdi.Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çabuk toplantıdaki konuşmasında,


Mevcut İmar Planını Uygulamak Zorundayız

 

1998 yılında son halini alan mevcut imar planına kanunlar ve yönetmelikler doğrultusunda uymak zorundayız. Bu uygulamamız müteahhitlerimize sıkıntı olarak, değil Bayındır’ın şehircilik alanında sağlıklı bir yapılaşması içindir. Belediye olarak mevcut imar planı içinde çok katlı binaların yapılacağı alanlar var. Elimizden ne geliyorsa kanun ve yönetmelikler doğrultusunda kimseyi mağdur olmasını istemeyiz. Bayındır’daki arsa stoğumuz nüfus artış oranına göre kısa vadede yeterli olup, arsa stoğunun artırılması için revizyon imar planı çalışmalarına başlanılmıştır.

 

Bayındır’da Nitelikli Toplu Konut Sorunu Ortadan Kalkacak

Bayındır’ın konut ihtiyacına  Toplu Konut İdaremizce (Toki) sürdürülen çalışmalar büyük ölçüde cevap verecektir. Bununla birlikte Belediyemiz tarafından ,Bayındır’ın nitelikli konut ihtiyacını büyük oranda karşılayarak, Bayındır’a şehircilik alanında ivme kazandıracak , kendilerine referans olacak bu projemizde müteahhitlerimizide görmek istiyoruz.

 

Yeni İmar Plan Çalışmalarımız Devam Ediyor

Bayındır’ın şehircilik anlamında uyguladığı imar planını müteahhitlerimizin ve vatandaşlarımızın beklentilerini çözmek ve yeni arsa üretiminin önünü açmak için imar planı revizyonu çalışmalarımız devam etmektedir. Planın hazırlıkları sürecinde ön görülen planlama saha sınırları içerisinde halihazır haritalar yaptırılmış olup ayrıca bu alanlarda zemin etüdlerinin yapılması için İller Bankasına başvurulmuştur. Bütün bu iş ve işlemlerle birlikte süreci daha verimli kullanabilmek adına ilgili kamu kurumlarına çalışmalar hakkında görüşler sorulmuş olup dönüşler alınmaya başlanmıştır. Uygun görüşlerin tamamlanmasının ardından plan yapım ihalesine çıkacağız.

 

Belediye olarak üzerinde yoğun olarak çalıştığımız sokak sağlıklaştırma projelerimiz eski Bayındır’ı yeni çekim merkezi yapacaktır. Müteahhitlerimizde mevcut eski evleri orijinal dokuyla uyum sağlayacak şekilde inşa edebileceği gibi restorasyonunuda gerçekleştirebilir. Tarihi eserlerimizi  sahiplenerek Bayındır’a Safranbolu olmasını sağlayacak kültürel vizyon projeleri içinde Bayındır’a sizlerinde katkı koymasını istiyoruz.

 .

 Bilgilendirme Toplantısını Çalıştaya Dönüştürmeliyiz

Bayındır’ın şu anki mevcut binalarımızdaki kat yüksekliği ve şehircilik uygulama yönünden İzmir’de ve Türkiye’de başarılı Belediyeler içindedir.Bayındır’ın çok katlı yapılaşmaya değil,nitelikli konut üretimi sağlanarak sağlıklı bir yapılaşma ortaya çıkarmak en büyük amacımızdır.Müteahhitlerimiz Bayındır’daki eski binaların yıkılarak,nitelikli bina yapımı sağlayarak şehre estetiklik katacağı gibi şehre daha fazla canlılık katacaktır.İsteğimiz müteahhitlerimizin bilgilendirme toplantısına katılımlarının daha yüksek olmasıydı.Bilgilendirme toplantısını çalıştay şeklinde devam edilirse Belediye ve müteahhitlerimiz için verimli olaktır.

Bu haber 3107 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım