reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 25 Kasym 2011, 21:40 1373 Görüntüleme

Selçuktaki Öğretmenlere Görkemli Kutlama

reklam
reklam

24 Kasım Öğretmenler Günü Selçuk ilçesinde bu yıl oldukça zengin bir program ile kutlandı

Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Van Depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleri okunurken, öğrencilerin oluşturduğu Türk Bayrağı kareografisi ise salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Selçuk Hükümet Konağı Alanı Atatürk Anıtı Önünde Çelenk sunum töreni gerçekleştirildi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bayram TETİK, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı. Buradaki tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bayram TETİK’in Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla sona erdi. Buradaki törene katılan CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel törendeki tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, karanfil hediye etti.

Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda Sekizeylül İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan kutlama etkinliğine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Aksoy AĞTÜRK, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bayram TETİK, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Buradaki program, sahnede bulunan Sekizeylül İlköğretim Okulu 5 ve 6 yaş gurubu anasınıfı öğrencilerinin hazırladıkları mini gösterisi ile başladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam eden törende açılış konuşmasını yapan  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Bayram Tetik  konuşmasına ilk olarak Van’da meydana gelen deprem felaketinde 75 öğretmenin ve onlarca öğrencinin hayatını kaybetmesinden dolayı duydukları büyük üzüntüyü dile getirdi. Bayram Tetik ” Hayatını kaybeden 75 öğretmenimizin kısacık meslek hayatına sığdırdıkları büyük fedakarlıkları ile hayatlarının baharında aramızdan ayrılışları hafızalarımızdan asla silinmeyecektir. Onlara rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum. Cumhuriyetin ilk yıllarından bugünlere kadar üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu mesleğin izzet ve şerefi olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eline tebeşir alıp karatahtanın karşısına geçmiş olması yeter. Onun içindir ki öğretmenlerimiz böyle bir gün de misyonunu, vizyonunu, Sorumluklarını Bir Kez Daha Düşünmek Durumundadır” Diyerek Tüm Öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladığını ifade etti.

 Bugünün, herkesi yetiştiren öğretmenlerin günü olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı “  Büyük Kurtarıcı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplerini açarak yeni alfabe ve eğitim dışında kalmış okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yönelik yaptığı faaliyetten dolayı başöğretmen unvanını aldığı 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyoruz” dedi. Salonda bulunan tüm öğretmenlere seslenen Kaymakam Boyacı “Hepimizi yetiştiren değerli öğretmenlerimiz, inşaat mühendisi inşaat yapar, mimar proje hazırlar, doktor insanlara şifa verir. Ama öğretmen insan yetiştiren bir mühendistir. Hangi meslekten olursak olalım hepimiz öğretmenlerin elinde yetişiyoruz. 24 Kasım Öğretmenler günü, yurdumuzun dört köşesinde minnet ve şükran duyarak çok güzel bir şekilde kutlanmakta. Öğretmenler kişileri eğiten onları topluma hazırlayan onları en iyi şekilde bulundukları ülkeye ve tüm dünyaya iyi insan olmak adına yetiştirmektedir. Bugün ülkemizde öğretmenler günü kutlanırken dünyanın her yerinde ebediyete intikal eden ve geçtiğimiz günlerde Van’da yaşanan depremde hayatını kaybeden 75 öğretmenimizi minnet ve şükranla  anıyoruz.  Hayatta olanlara başta sağlık ve huzurlar diliyorum. Bu güzel günde onları kutluyoruz diyerek 365 günün  öğretmenler günü gibi kutlanması, öğretmenlere her zaman  sevgi ve saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından mesleğe ilk başlayan öğretmenler ve yeni emekli olan öğretmenlerin adına konuşmalar yapıldı. Daha sonra Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgelerini taktim etti. Kaymakam Boyacı, yine 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Ardından Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür başarılı olan öğrencilere kitap hediye etti.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden kutlama programı, Sekizeylül İlköğretim Okulu Müzik Korosunun sunduğu müzik ziyafeti ile sona erdi.

“Benim Öğretmenim, Benim Öğrencim” Sergisine Büyük İlgi

24 kasım Öğretmenler Günü Kapsamında düzenlenen kutlama programının hemen ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, İlçe Milli eğitim Müdürü Ali Bayram Tetik ve beraberindekiler; Selçuk Sekizeylül İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladıkları “Benim Öğretmenim, Benim Öğrencim” adlı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Resim Öğretmeni Nevbahar Akgüneş öncülüğünde hazırlanan sergi oldukça beğeni topladı.

Sergiyi gezen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, resim sergisini çok beğendiğini, Selçuk Belediyesi olarak 2013 yılına kadar bu tür çalışmaların sergileneceği daha geniş bir alan yapmayı planladıklarının müjdesini verdi. Sergiden sonra Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni ziyaret eden Başkan Ülgür, Burada bulunan öğretmenlerin de öğretmenler gününü kutlayarak minik öğrencilerle sohbet etti.

Bu haber 1373 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım