reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 23 Kasym 2011, 16:24 1988 Görüntüleme

Bu Bayrak Yere Düşmez Ölmedikçe Son Kuzu

reklam
reklam

Ölümünün 41. yılında büyük ülkü devi Ertuğrul Dursun Önkuzuyu rahmet ve minnetle anıyoruz, ruhu şad mekânı cennet olsun.

Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda tahsil görürken işgal altındaki okulda komünistler tarafından yakalanıp üç gün süren ve bisiklet pompasıyla ciğerlerine hava basmaya varan ağır işkenceler yapıldıktan sonra, 23 KASIM 1970 günü, okulun üçüncü katından aşağıya atılarak şehit edildi.

O bir ülkü deviydi. Hiçbir çıkar gözetmeksizin. Çok büyük ideallere sahipti. Öylesine inançlıydı ki düşüncelerini gerçekleştirmek için elinden geleni yapardı. Milliyetçi, ülkücü çocuklara, gençlere, kızlara milli manevi değerlerimizi kaybetmemeleri için seminerler düzenlerlerdi. İşte böyle büyük bir ülkü deviydi Dursun Önkuzu.

Bizler onları göremedik, onlar gibi olamadık ama onların destanları ile büyüdük. Onların fikirleriyle yaşamaya çalıştık, en zor anlarımız da onların mücadelesini aklımıza getirdik, onları tanıdıkça daha çok sarıldık bu ülküye, Ülküdaşlarımdan özellikle genç kardeşlerimden ricam bıkmadan, usanmadan, yorulmadan çalışmalıyız. İnandığımız ülkülere ulaşmak muhakkak ki çok çalışmaktan geçiyor, ancak o zaman hedefe ulaşırız. Hedefe ulaşalım ki şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Ve Şehidimiz  Dursun ÖNKUZU’ nun babasının aşağıda ki sözleri aslında çok şeyi özetliyor.

"Oğlum, Atatürk memleketi siz gençliğe emanet etmişti. Sen, bu emanete sahip çıktın ve bu yolda Türk milletinin baş düşmanı moskoflar tarafından katledildin. 60 sene yaşayıpta esaret içinde ölmektense yirmi yıl yaşayıp hürriyet içinde şehit olmak daha iyidir..."

Bizler de Ülkücü gençlik olarak diyoruz ki; Bizler bu bayrağı Önkuzu’lardan aldık ve  Bu bayrak yere düşmez ölmedikçe son kuzu…

Şehidimiz Dursun Önkuzu’yu bu vesileyle bir kez daha saygıyla anıyor. Aziz hatırası önün de saygıyla eğiliyoruz. Ruhun şad mekânın cennet olsun şehidim.


Memiş ESENER

Selçuk Ülkü Ocakları Başkanı

Bu haber 1988 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım