reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 20 Kasym 2011, 18:55 3697 Görüntüleme

Pilotlara Hazin Tören

reklam
reklam

Pilotlar son yolculuklarına uğurlandı

Selçuk Hava Alanından havalandıktan sonra dün öğlen saatlerinde düşen uçakta yaşamlarını yitiren Türk Hava Kurumu’nda görevli öğretmen pilotlar Necmi Mızrak (55) ile Can Ergün (49) için Selçuk Havaalanında tören düzenlendi. Aileleri, pilot arkadaşları ile Türk Hava Kurumu genel başkanı Osman Can Demir, Türk Kuşu Genel Müdürü Serhat Büyük Ayan, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Vefa Ülgür katıldı.

 

            Ölen pilotların İzmir Adli Tıptaki cenazeleri saat 13 sıralarında Selçuk Havaalanına getirildi. Pilot Öğretmen Necmi Mızrak’ın çocukları onur, Murat, eşi Suna ile torunu Yağmur; Can Ergün’ün kardeşleri Türkan ile Murat gözyaşlarını tutamadı. Zaman zaman fenalık geçiren, bayılan aile bireylerine hazır bulundurulan ambulansın görevlileri müdahale etti.

            Törende Konuşan  Türk Hava Kurumu Başkanı Osman  Demir ailelere baş sağlığı dileyerek “en zor konuşmalarımdan birini yapıyorum. Ömür boyu gönül verdiğimiz THK çok değerli iki elemanını kaybetti. Onlar şehit oldular. Tanrı katında en ulu en iyi yere gittiler” dedi. Selçuk Kaymakamı  Ayhan Boyacı “da konuşmasında “ çok üzücü bir gün. Dün kaybettiğimiz iki kardeşimizle birkaç gün önce tanışmış ellerini sıkmış, sohbet etmiştim. Böyle değerli eleman kolay yetişmiyor. Hele THK gibi büyük ekol olan bir kurumda yetişebilen nadir elemanlardan ikisiydi”dedi.

            Yapılan törenden sonra pilot ve çalışma arkadaşları tabutların önünden saygı geçişi yaptı. Ailelerinin tabutlara sarılıp ağlamaları, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Arkadaşları ve aileleri gözyaşlarına boğuldu. Arkadaşlarının omuzları üzerinde Havaalanındaki son yolculuklarına başlayan Can Ergün’ün cenazesi İzmir’e, Necmi Mızrak’ın cenazesi ise uçakla Antalya’ya gönderildi.

                                   Son yolculuk

            Mızrak’ın cenazesini Antalya’ya götürecek olan uçak önünde toplanan arkadaşları ve ailesi “iyi uçuşlar” diyerek uğurladı. Arkasından el salladıkları Mızrak Son yolculuğuna yıllarca gönül verdiği mesleğinde defalarca kullandığı uçak ile çıktı.

 

 

 – Veysel EROL SELÇUK-DHA

 

 

Bu haber 3697 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım