reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 06 Ekim 2011, 20:00 4108 Görüntüleme

Yönetmeliğe Uymayan Tabelalar Toplatıldı

reklam
reklam

Selçuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmayla ilan, reklam ve tabela yönetmeliğine uymayan 134 seyyar tabela toplatıldı.

Yayaların çarşı içinde geçişlerini engelleyen ayrıca görüntü kirliğine sebep olan bu nedenle halk tarafından sürekli belediyeye şikayet edilen tabelalar zabıta ekiplerince toplatılırken işyeri sahipleri de ilan, reklam ve tabela yönetmeliğine uymaları konusunda uyarıldı.

Bu tür kontrollerin sıklıkla yapılacağını ve ilçenin siluetini etkileyecek hiçbir uygulamaya müsaade edilmeyeceğini ifade eden Selçuk Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim Ahmetçik “Esnafımız tabela yaptırmadan önce belediyemiz imar işleri müdürlüğüne müracaat ederek ilan, reklam ve tabela yönetmeliğine uygun olup olmadığını öğrenebilir” dedi.

Esnafın iş yeri önlerine trafik levhaları benzeri levhalar koyarak kamuya ait alanları kendilerine özel hale getirmesinin de yanlış olduğunu belirten Zabıta Müdürü İbrahim Ahmetçik “Toplumdaki her bireyin kaldırım ve yollarda eşit hakları olduğunun bilincinde olmalıyız” dedi.

Selçuk Belediyesi İlan, Reklam ve Tabela yönetmeliğine göre tabelaların kent estetiğini bozmayacak ve vatandaşların dolaşmasını engellemeyecek şekilde olması gerekiyor. Ayrıca iş yeri tabelaları için belediye onayı şart. Belediye mevcut işyeri tabelalarını değiştirmek konusunda da yetki sahibi.

Bu haber 4108 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım