reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa SELÇUK EFES HABERLERİ 13 A?ustos 2011, 00:52 1157 Görüntüleme

TEKNE SAHİPLERİNDEN BAKAN A DAVET

reklam
reklam

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından Pamucak sahilindeki ahşap platformun kaldırılması kararına Selçuklu tekne sahipleri tepki gösterdi.

Sorunun çözülmesi için balıkçılar Kültür ve Turizm Bakanını bölgeye davet etti.

Selçuk Belediyesi tarafından Balıkçı teknelerinin demirlenmesi ve çevre düzenlemesi için yapılan ahşap platformun, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Anıtlar Yüksek Kurulu’nun aldığı  karar gereği platformların kaldırılışı Selçuklu  balıkçılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Ahşap Platformların kaldırılma kararına tepki gösteren Tekne sahipleri  “ Selçuk Belediyesi bu ahşap platformu bizler için, Selçuk halkı için yapmıştır. Şimdide Kültür Müdürlüğü tarafından bu platform yıkılmak isteniyor. Yazık değil mi bu kadar Emeğe? İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün aldığı yıkım kararını yerinde bulmuyoruz. Sit alanı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alındığı söyleniyor. Fakat burada yapılan çalışma ahşap. Beton değil. Beton olsa ilk başta biz karşısında dururuz. Belediye tarafından yapılan bu ahşap platform çevreye zarar vermiyor. Aksine bu çalışma yapıldıktan sonra bölgede çevre düzeni sağlandı. Buraya bu platformlar yapılmadan önce bizler Kuşadası, Özdere, Ahmetbeylideki barınaklara sığıntı gibi gittik geldik. Barınamadık. Şimdide bizleri buraya sığdıramadılar. Bizler Yıkım kararı alan kurumlara soruyoruz biz nereye gidelim? Bu yıkım kararının geri alınmasını istiyoruz. Ayrıca Sayın Kültür ve Turizm Bakanını buraya davet ediyoruz. Şirincede Nişanya’nın izinsiz olarak inşa ettiği “Hodri Meydan Kulesine” yaptığı ziyareti buraya da yapmasın istiyoruz” dedi.

Bu haber 1157 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım