reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TÜRKİYE 11 Ocak 2011, 20:50 1825 Görüntüleme

AYDIN VE İZMİR 10 GÜNDÜR SALLANIYOR

reklam
reklam

Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Melih Baki, Çukurova da son 3 günde 100 ün üzerinde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Baki, yaptığı açıklamada, Mersin, Adana ve Osmaniye’de son 3 günde yoğun deprem hareketliliği yaşandığını belirtti.

Bölgedeki söz konusu sismik yoğunluğun dikkat çekici olduğunu vurgulayan Baki, "Halen devam eden bu depremlerin büyüklükleri 2,6 ile 3,7 arasında değişiyor. Bunlar, kırık ilerleme ve yırtılma hareketlerinden oluşuyor. Bu olay, ’deprem fırtınası’ olarak adlandırılıyor. Kurban Bayramı boyunca bu hareketliliği izledik. Tüm yetkililerin, panik yaratmadan, bu hareketliliğe dikkat etmesi gerekli" dedi.

AYDIN VE İZMİR 10 GÜNDÜR SALLANIYOR

İZMİR Selçuk ile Aydın'ın Kuşadası ilçeleri 10 gündür hafif şiddetteki depremlerle beşik gibi sallanıyor.

Selçuk'da bugün saat 12.05'te Richter ölçeğine göre 3,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaçici Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Selçuk olarak saptadığı deprem, yerin 5.4 kilometre altında meydana geldi. Can kaybı ve hasara neden olmayan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Geçen 11 Kasım'da Selçuk'ta meydana gelen ve Kuşadası'nda da hissedilen Richter ölçeğine göre 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından her iki ilçede büyüklükleri 2.5 ile 3.7 arasında değişen 60'dan fazla sarsıntı meydana geldi.

Bu haber 1825 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım