reklam
İzmir https://www.booked.net/
+C

Yük.: +13°

Düş.: -1°

Pt, 11.02.2019
Ana Sayfa TORBALI 03 Ocak 2011, 19:43 1598 Görüntüleme

LONDRA DA BiR TORBALI LI

reklam
reklam

Londra da Alternatif Moda Haftasında yaptığı defileyle yıldızı parlayan ve sonrasında Giorgio Armani ile çalışan İlker Çınarel, şimdilerde yine Londra da kendi alanında eğitimini sürdürüyor.

İTALYAN modacı Armani’nin Londra’daki vitrin düzenlemeleri ve defilelerine uzun yıllar imza atan İlker Çınarel Torbalı’nın yetiştirdiği önemli yeteneklerden. Moda dünyasında en çok tartışılan konulardan biri dünya çapında marka olmanın yolları… Üstelik bunun için yıllardır modacılarımız çabalayıp duruyor, moda haftalarına katılıyor, özgün dizaynlarla dünya moda pazarında kendilerine bir yer arıyor. Bazıları ise yurtdışında ünlü markalarla çalışıp kendilerine farklı bir yol çiziyor. 2000 yılında hem eğitim almak hem de deneyim kazanmak için Londra’ya giden İlker Çınarel de bu isimlerden biri… London College of Fashion ve Saint Martins gibi moda okullarında eğitim alan Çınarel bir buçuk yıl Vivien Westwood’un tasarım ekibinde yer aldıktan sonra Armani’de çalışmaya başladı. Altı yıldır Armani Grup vitrin tasarımlarını yapan ve Armani’nin İngiltere’deki bütün mağazalarından da sorumlu olan Çınarel Londra’daki ve VIP müşterilere özel defilelerin düzenlemelerini yapıyor, ayrıca kendi koleksiyonu da var.

TORBALI LİSESİ MEZUNU

İLKOKULU ve liseyi Torbalı’da okuyan, Torbalı Lisesi Mezunu İlker Çınarel, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini bitirdi. Çınarel’in moda ve sanata olan ilgisi küçük yaşlardan beri varmış. Kendini bu yolda geliştiren Çınarel üniversiteyi bitirdikten sonra modanın kalbi olan şehirlerden birine, Londra’ya gitmiş. Ünlü modacı Vivien Westwood’la çalıştığı dönemin ardından kendi tabiriyle her şey otomatikman gelişmiş, ‘Ünlü bir modacının kadrosunda çalıştıktan sonra kapılar önünüzde daha kolay açılıyor. Özgeçmişimi, çalışmalarımı Armani’ye gönderdim ve kabul edildim. Giorgio Armani geçen sene 15 yıldan sonra ilk defa Londra’da defile yaptı ve kendisiyle birebir tanışma imkânım oldu” dedi. Armani ile yollarını geçtiğimiz yıl ayıran genç modacı şimdilerde yine Londra’da kendi alanında eğitim alıyor. Çınarel bir yandan da resim sergileri açıyor.

TAKLİTTEN UZAK DURUN

TASARIMLARINDA kültürel motifleri modern çizgilerle birleştirdiğini anlatan Çınarel, ülkemiz gelenek görenekler ve kültür anlamında Avrupa’dan çok önde olduğuna inandığını söylüyor. Osmanlı giyim kültüründeki zenginliğe dikkat çeken Çınarel şöyle devam ediyor: “Modacılar olarak neden Avrupalılaşmaya çalışıyoruz anlamıyorum. Neden kopya edelim? Düşünün Christian Dior’un tasarımcısı John Galliano bile bizim motiflerimizi kullanıyor. Onlar bizi kopyalarken bizim de onları kopyalamaya çalışmamız büyük bir handikap.”

BİR ANDA BÜYÜK MODACI OLUNMAZ

GENÇ tasarımcıların başarılı olmak için taklitten uzak durması gerektiğini hatırlatan Çınarel “Önce çok çalışmalı ve kendileri olmalılar. Kültürlerini, Türkiye’yi çözümleyip sonra Avrupai, modern bir çizgi yakalamaya çalışsınlar. Bildiklerinin üzerine buldukları her şeyi eklesinler, sürekli öğrenmeye çalışsınlar. Bir şeylere ya da birilerine takılıp kalmasın, fikirlerini ileri götürmeyi düşünsünler. Bu sektör gerçekten çok zor. Kötü sözler duyabilir hatta aşağılanabilirler ama unutmasınlar ki bir anda büyük modacı olunmaz” diyor.

Bu haber 1598 defa okunmuştur.

reklam
reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam
reklam
reklam
Medyaled izmir web tasarım